header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Отац из Канаде у бекству са ћерком, јер неће да је вакцинише
Отац из Канаде у бекству са ћерком, јер неће да је вакцинише Штампај Е-пошта
субота, 22 јануар 2022

 Судови су наложили оцу да Сару пошаље кући. Мајка Марикар Џексон није видела ћерку од средине новембра. Али Мајкл Џексон не жели да врати ћерку јер верује да вакцина против ковида носи „више штете него користи“ и притом и сама девојчица не жели да је прими.

 

Мајкл Џексон (52) има заједничко старатељство над ћерком Саром и с њом се крије последњих месец дана. Овај отац из југоисточног Саскачевана крије се са седмогодишњом ћерком како би је сачувао од вакцине против ковида. Џексон углавном живи с бившом женом која такође има право да доноси медицинске одлуке у вези с дететом. Ћерку је задржао код себе од 10. новембра и није је вратио мајци због страха да ће је она вакцинисати против ковида-19.

Када су новински извештаји прошлог новембра наговестили да је одобрење вакцине за децу неизбежно, Џексон је питао своју бившу жену да ли би дала вакцину ћерки. Каже да ми је одговорила на поруку и рекла: „Урадићу све што ми Влада каже.” У том тренутку, када је рекла то а не да ће учинити све што је најбоље за њихову ћерку, Џексон је донео одлуку да послуша вишу силу.

„Помислио сам, ‘Човече!’“, рекао је Џексон. „Она није рекла ‘Учинићу оно што је најбоље за Сару.’ Већ ‘Урадићу оно што морам, оно што ми кажу.’ Тако да сам одмах донео одлуку да је нећу вратити.“

„Следим Бога и радим оно што Он жели да урадим“, рекао је Мајкл Џексон водитељки подкаста Лори-Лин Тајлер Томпсон с непознате локације. Сара је са оцем од 10. новембра, а у његовом интервјуу с Тајлер Томпсоновом девојчица се види у позадини како се осмехује. Међутим, дете се налази у ужасној ситуацији – родитељи су разведени, а отац је очајан јер осећа да се он не пита о томе како ће се његово дете одгајати (о томе смо и раније писали на порталу iFamNews).

Разведени пар је разговарао прошлог новембра, пошто је влада Саскачевана појачала притисак да се деца вакцинишу чим вакцина буде одобрена. Када је Марикар рекла мужу да је спремна да се сасвим приклони ономе што влада предлаже, Мајкл је био запањен.

Џексон указује на видео-снимак Канадске алијансе за заштиту од ковида под називом „Више штете него користи“, која приказује процену Фајзерових испитивања вакцине, како би укратко објаснио своју процену. Такође каже да је те информације поделио с ћерком. Премда се седмогодишње дете које је још увек под старатељством родитеља слабо шта пита, ипак, Сара је и сама рекла да не жели да се вакцинише.

Џексон је телефонирао Вестерн Стандарду с приватног броја након онлајн интервјуа уживо на популарном поткасту Лоре-Лин Тајлер Томпсон.

Прошлог маја, др Џеј Батачарја, коаутор Велике Барингтонове декларације која је против затварања држава, изјавио је за Вестерн Стандард, „Мислим да деци не треба давати вакцину зато што… им она не користи. Код њих је ризик од нежељених ефеката веома мали. У испитивањима, отприлике пет на 1000 деце старости од 12 до 15 година имало је озбиљан нежељени догађај. Међутим, ризик да дете умре од инфекције ковидом много је мањи од 1 детета на 1000. Код тинејџера је ризик мало већи, али не значајно.”

Како преноси Си-Би-Си, судије у Саскачевану издале су два судска налога којима се од Џексона тражи да врати девојчицу мајци. Уплакана Марикар је у вестима на Си-Би-Сију разговарала с ћерком кроз објектив камере рекавши: „Сваког дана се молим да ћеш једног дана бити код куће.”

 

Извор: "Светски конгрес породице"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.