header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Америчке Федералне резерве издају дигиталну валуту
Америчке Федералне резерве издају дигиталну валуту Штампај Е-пошта
среда, 26 јануар 2022

 “Stavite odmah svoje novce na račune banka!”,

A. Plenković

Središnji bankarski sustav SAD-a, sustav Federalne rezerve (engl. Federal Reserve System ili FED), objavile su, nakon mjeseci kašnjenja, u četvrtak 21.01.2022. godine izvješće o pregledu potencijala stvaranja digitalne valute središnje banke.

Inače, suprotno uvriježenom mišljenju, FED je privatna tvrtka čiji vlasnici su članovi obitelji Rothschild i Rockefeller, samozatajni Nathan Warburg, izdanak njemačko-američke obitelji Warburg koja stoji iza pokretanja suvremenog bankarskog sustava u SAD-u od 1912., vječna „siva eminencija“ svih predsjedničkih admistracija Paul Volker kojeg se smatra kreatorom svih ekonomskih globalnih kretnji, Lawrence Summer koji je osim profesorskog posla na Harvardu bio i savjetnik s prilično intrigantnim CV-om (D.E. Show & Co., Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Citigroup, Merrill Lynch i Lehman Brothers),  a nakon što je pomogao u propasti američke ekonomije dobio je posao u Bijeloj kući kod Baracka Obame. Tu su još i Lloyd Blankfein (Goldman Sachs i FED), Alan Greenspan i Ben Shalom Bernanke – koji ne samo da „vedre i oblače“ globalnim financijama već stoje i iza rada brojnih trustova mozgova za društveni inženjering.

„Uvođenje digitalne valute (Central Bank Digital Currency ili CBDC) predstavljalo bi vrlo značajnu inovaciju u američkom novčarskom sustavu. Ovaj dokument prvi je korak u javnoj raspravi između Federalnih rezervi i dioničara o CBDC-u“, navode autori izvješća.

Mnogi u industriji pozvali su na stvaranje američkog CBDC-a, rekavši da bi on mogao zamijeniti stabilne kripto-valute vezane uz dolar i pomoći u povezivanju fiat i kripto transakcija. Kina je stvorila svoj vlastiti CBDC, digitalni Yuan ili e-CNY, a neki promatrači sugeriraju da SAD treba svoj vlastiti kako bi ostao konkurentan i zadržao dominantnu ulogu dolara u svjetskom financijskom sustavu.

Prema svemu sudeći, samo je pitanje vremena kada će SAD, a zatim i EU prijeći na slijedeću fazu Velikog reseta u cilju uspostave Novog svjetskog poretka. Bit će zanimljivo pratiti kako će se razvijati priča oko hrvatskog uvođenja fiat verzije eura i hoćemo li ga uopće i dočekati.

 

Извор: provjeri.hr

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.