header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Будала која гура народ у рат – Клично се спрема да крене са аутоматом у рат против Русије
Будала која гура народ у рат – Клично се спрема да крене са аутоматом у рат против Русије Штампај Е-пошта
субота, 29 јануар 2022
           Градоначелник Кијева Виталиј Кличко саопштио је у етеру канала Украјина 24 о својој намери да узме у руке аутомат и крене у рат против Русије.

 „Ако почне војна агресија, ја ћу, као бивши војник, узети аутомат у руке и кренути у рат“, рекао је Кличко, а преноси РИА Новости.

Раније је градоначелник Кијева Виталиј Кличко критиковао одлуку Немачке да пошаље 5.000 војних шлемова Украјини. „Пет хиљада шлемова је само шала. Шта ће нам Немачка послати следећи пут као подршку? Јастуци?”, - огорчен је Кличко.

Кличко је такође замерио Берлину, рекавши да међу Украјинцима преовладава „огромно разочарење“ јер Немачка није променила своје принципе о трговини оружјем и није напустила Северни ток 2. Читаоци Der Spiegel су заузврат оштро критиковали Кличка због његових изјава о политици Немачке у украјинској кризи.

Кличко је рекао и да, ако САД и Европа дозволе Путину да нападне Украјину, неће стати на томе и „обратиће пажњу на балтичке земље“. „Када он (Путин) говори о својој жељи да врати совјетско царство, то укључује и бившу ДДР. Због тога би претња ратом против Украјине требало да узнемири сваког Немца“, рекао је Кличко.

Подсетимо, крајем децембра 2021. градоначелник украјинске престонице Виталиј Кличко захтевао је да се постави систем територијалне одбране Кијева.

Кремљ је више пута негирао припрему оружаног напада на Украјину, напомињући да неће никога напасти.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "ВЗГЛЯД"

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.