header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Немачка забранила емитовање канала „Раша тудеј"
Немачка забранила емитовање канала „Раша тудеј" Штампај Е-пошта
среда, 02 фебруар 2022

 Државна институција Немачке надлежна за медије (МАББ) забранила је емитовање телевизијског канала „Раша тудеј ДЕ” у Немачкој због недостатка дозволе, јављају данас РИА Новости.

„Комисија је 1. фебруара званично забранила организовање и емитовање програма РТ ДЕ у Немачкој, јер за то не постоји потребна дозвола у складу са медијским законодавством”, наводи се у саопштењу МААБ-а.

Поред сателитског емитовања, регулатор је захтевао и да се прекине емитовање на интернету, путем мобилних апликација или смарт ТВ апликација РТ.

РТ ДЕ се ће се жалити на ову одлуку суду, рекла је заменица главног и одговорног уредника РТ Ана Белкина, уз напомену да ће канал наставити да емитује из Москве.

РТ је 16. децембра покренуо нови канал на немачком језику, али је истог дана блокиран на Јутјубу, да би га потом европски сателитски оператер Еутелсат искључио из емитовања, пренео је Танјуг.

Према речима шефице немачког медијског регулатора Еве Флекен, канал је, наводно, покренуо програм на немачком језику уживо без добијања дозволе, а након тога је почела истрага.

 

Извор: "Политика"

Последњи пут ажурирано ( среда, 02 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.