header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Русија попушта корона мере Штампај Е-пошта
субота, 05 фебруар 2022

Према речима председника, такав предлог је постао актуелан због посебности тока COVID-19 при заражавању „омикроном“. Заменица премијера Татјана Голикова разговарала је о овом питању са послодавцима и синдикатима.

„Па, генерално, општи закључак је да чак и ограничења за такозвана „контактна лица, могу бити укинута у блиској будућности, како би се омогућило људима да у миру наставе свој посао“, рекао је Путин.

Председник је додао да руководство земље неће увести „никакве локдауне“.

„Синоћ смо, тек прилично касно, разговарали о овој теми са премијером. Растали смо се са њим око 2 сата ујутру, дуго смо разговарали, укључујући и ова питања. Влада нема такве планове да уводи било каква додатна ограничења“, објаснио је шеф државе.

Према садашњим правилима, људи који су били у контакту са пацијентима COVID-19 морају да оду у самоизолацију на седам дана.

Многе земље смањују трајање карантина. На пример, у Сједињеним Америчким Државама, Израелу, Грчкој и Швајцарској изолација траје пет дана, а у Немачкој вакцинисане и опорављене особе које су биле у контакту са болесним особама можда неће бити изоловане. Остале категорије грађана ће након комуникације са зараженом особом морати да проведу десет дана код куће, али ако постоји негативан ПЦР тест или сертификовани антиген, овај период се смањује на недељу дана...

news.mail.ru

Последњи пут ажурирано ( субота, 05 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.