header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ко обезбеђује владику Артемија Штампај Е-пошта
петак, 16 октобар 2009

                                          Хрват чува Артемија!

Петак - 16.10.2009

Епископа рашко-призренског Артемија, док обилази цркве и верни народ по Косову, у стопу прати до зуба наоружани специјалац МУП-а Хрватске! Како сазнајемо, реч је о Ивану Сучићу, који је један од најбоље оцењених припадника АТЈ „Лучко“.

 

Репортер „Ало!“ успео је да фотографише стаситог хрватског полицајца који се ни за трен није одвајао од српског владике. Док је епископ обављао своје црквене дужности, овај млади специјалац био је на пристојној удаљености, одакле је, како смо приметили, веома пажљиво слушао беседу српскога свештеника.

Осим овог полицајца, који је све време у непосредној близини владике Артемија, у обезбеђењу челника Епархије рашко-призренске је и један Португалац, наоружан аутоматом „хеклер енд кох“.
Ђакон Дамјан из манастира Грачаница открива да је поменути хрватски полицајац припадник Еулекса, и то ЦПУ (Клоус протекшн јунит) - јединице за обезбеђење важних личности.

- Има њих неколико који су у том тиму. Тај полицајац није увек уз владику, већ постоје тимови који се мењају недељно. Ми нисмо у могућности да бирамо обезбеђење, али они професионално одрађују свој посао - објашњава ђакон Дамјан.

Хрватски полицајци су дошли на Косово још у мају 2005. године у оквиру мисије Уједињених нација Унмик. Од ове године, неколико хрватских полицајаца дошло је на Косово у оквиру мисије Европске уније Еулекс. Поред Сучића, у мисији је још један специјалац - Данијел Руње из ИЈП „Осијек“ и Маријана Патрљ-Поповић, експерт за „истраживање међуетничких злочина“.

         http://www.alo.rs/vesti/20353/Hrvat_cuva_Artemija
Последњи пут ажурирано ( петак, 16 октобар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.