header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Нобеловац професор Лук Монтање: „Сада се дотичемо нечега што може у потпуности да промени нашу цивил
Нобеловац професор Лук Монтање: „Сада се дотичемо нечега што може у потпуности да промени нашу цивил Штампај Е-пошта
понедељак, 07 фебруар 2022
            Француски виролог, нобеловац Лук Монтање позван је у парламент Луксембурга[1], где су 12. јануара 2022. разматране петиције грађана који се противе обавезној вакцинацији. Испод је извод из дискусије са проф. Лук Монтањеом.

Посланик у парламенту Луксембурга Фернанд Картејзер: Имам једно питање. Аргумент у корист обавезне вакцинације често се заснива на етичким тврдњама. Кажу да је вакцинација наша дужност, наша морална обавеза према другима. Када се поставља питање ограничења слободе, у овом контексту се често цитира Кант, који је тврдио да „наша лична слобода престаје тамо где почиње слобода другог” (ово није сасвим тачно, али цитирам његову изјаву онакву каква јесте). Када критикујемо обавезну вакцинацију, често нам се даје овај морално-етички аргумент. Питам вас: колико је овај аргумент значајан за вас лично?

Професор Лук Монтање: Хвала вам што сте ме позвали на овај састанак, који је важан не само за ову земљу, Луксембург, већ и за целу Европу и за цео свет.

Како бих одговорио на ваше питање, као лекар, скренућу пажњу на нешто важније од размишљања на нивоу неке групе људи или неког друштва.

Тренутно се води дискусија о медицинској етици. Ми смо присталице Хипократа [који је рекао]: „Пре свега, не чини зло” (лат. Primum non nocere). Ако ће медицина одвести људе у смрт (то се зове „јатрогена медицина“[2]), онда се потпуно не слажем са том идејом. Морамо имати медицинску етику која лечи пацијенте и пружа им одговарајућу негу, а не да их убија.

Нажалост, тренутно се суочавамо са масовном маркетиншком кампањом да нам се продају и наметну лекови који узрокују смрт код неких људи. На срећу, не убијају све без изузетка, већ старије, иако, међутим, сада међу жртвама вакцинације има и млађих људи, укључујући спортисте, па чак и деце. Већ се говори о увођењу обавезне вакцинације деце…

Дакле, са становишта медицинске етике, ја сам категорички против садашње вакцинације. Треба водити рачуна о животу и здрављу вакцинисаних особа.

Ове вакцине су отрови. Ово нису праве вакцине. Матрична рибонуклеинска киселина која кодира и носи информације (информациона РНК[3]) може неконтролисано да транскрибује своју поруку по целом телу. Нико не може рећи где ће ове поруке отићи у телу сваког од нас. То је нека страшна непознаница чији утицај на нас не можемо предвидети.

Сада сазнајемо (у ствари, овај рад је објављен пре више од годину дана) да ове генетске поруке садрже регион који можемо назвати „прион“[4]. Ова локација је у стању да изазове модификацију протеина у нашем телу на непредвидив начин. Као лекар, тренутно пратим 21 пацијента који су примили две дозе вакцине Pfizer и још једног пацијента који је примио вакцину Moderna.

Говорећи о РНК – месенџерима, треба поменути и месенџере засноване на ДНК. Дакле, извор преноса поруке у AstraZeneca вакцини је деоксирибонуклеинска киселина (ДНК).

Дакле, ове три вакцине[5] садрже секвенцу утврђену коришћењем биоинформатичких технологија као секвенцу која се може трансформисати у прион. Због тога постоји ризик по здравље људи. Ова опасност је позната већ годину дана и, по свему судећи, свесни су је произвођачи вакцина.

Тренутно се ситуација још више погоршала, пошто је 21 особа умрла од Кројцфелд-Јакобове болести узроковане прионима (модификованим протеинима).

Сада ћу врло укратко изнети суштину ствари, пошто је научне појмове тешко разумети. Протеини могу имати много различитих облика и конформација. Постоје формације у облику спирале (спирална структура), а постоје формације са равним слојевима (слојевито-наборана структура). Ове формације са равним слојевима доприносе стварању фибрилних влакана, посебно у неуронима. Таква формација је "заразна" - преноси се са једног молекула на други. Не говорим сада о томе да се то преноси са једног човека на другог, али и таква могућност постоји.

Стога морамо бити свесни овог ризика како бисмо се побринули за нашу будућу генерацију. Морамо мислити не само на себе и оне око нас, већ и на оне који ће живети после нас. Сада се дотичемо нечега што може у потпуности да промени нашу цивилизацију.

Тренутно смо суочени са проблемом на нивоу читаве људске цивилизације. Даме и господо! Морате бити свесни да ваше одлуке могу утицати на животе будућих генерација.

 

Превод са руског: «Борба за веру»

Извор: https://www.chd.lu/ «Трость Скорописца»

Погледати видео од 00:30:40 до 00:37:49.

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

_________________

[1] Представнички дом Великог Војводства Луксембург.

[2] „Јатрогеност је наношење штете здрављу у вези са спровођењем дијагностичких, терапијских, превентивних мера. А.А. Мохов, „Судско-медицински преглед у грађанском предмету: „Типичне грешке” при одређивању задатка вештака и начини њиховог отклањања” // А

[3] Такође информациона рибонуклеинска киселина (мРНК), синоним - информациона РНК (иРНК).

[4] Приони су фундаментално нова класа патогена, откривена и класификована релативно недавно, упркос чињеници да су неке болести изазване овим патогенима познате већ око једног века. Термин "прион" је формиран као анаграм енглеских речи "протеинска ифективна честица - "proteinaceous infectious (particle)".

[5] Pfizer, AstraZeneca, Moderna.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 115 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.