header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Ванредна вест: Умро је професор Лук Монтање – један од највећих разбијача корона – агенде
Ванредна вест: Умро је професор Лук Монтање – један од највећих разбијача корона – агенде Штампај Е-пошта
среда, 09 фебруар 2022

 "Коронавирус је направљен у лабараторији; масовна вакцинације је неприхватљива грешка; смрт прати вакцинацију..."

Лук Монтање

У 89. години, професор Лук Монтање преминуо је у америчкој болници у Neuilly-sur-Seine. Др Gérard Guillaume, један од његових највернијих сарадника, прича да је отишао у миру, окружен децом.

Био је биолог и виролог, али пре свега човек изузетне интелигенције, који је живео за науку. Осим што је 2008. добио Нобелову награду за медицину за откриће вируса сиде, током свог живота сарађивао је са највећим светским научним институтима. Емеритус директор истраживања на ЦНРС, професор на Пастер институту, директор Центра за молекуларну и ћелијску биологију на Квинс колеџу, Универзитет у Њујорку, директор Истраживачког института на Универзитету Jiao-tong у Шангају. Дугогодишњим истраживањем подржао је Академију наука као и Националну медицинску академију. За то је добио безброј награда и признања.

Упркос поодмаклим годинама и свим критикама које је претрпео у јесен свог живота, пре свега део научне заједнице, Лук Монтање се увек борио за слободну науку. Имали смо срећу да пренесемо његове речи и желели бисмо да му одамо почаст која му припада.

 

Извор: "Борба за веру" / "Логично"

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.