header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Са овим лудацима српски екуменисти хоће да нас уједине
Са овим лудацима српски екуменисти хоће да нас уједине Штампај Е-пошта
понедељак, 14 фебруар 2022

 У Немачкој “Синодални пут” је подржао рукоположење жена-свештеника

Документ је усвојен са 174 гласа “за”, 30 гласова “против” и 6 су се уздржали. 

4. фебруара 2022. године, у Франкфурту учесници Синодалног пута су гласали за документ којим се позива на рукоположење жена-свештеника, преноси агенција CNA.

Документ је усвојен са 174 гласа “за” уз 30 гласова “против” и 6 уздржаних током пленарног заседања Синодалног пута који окупља католичке бискупе, свештенство и мирјане Немачке, тежећи модернизацији црквеног живота.

“Није учешће жена у свим црквеним службама и институцијама оно што захтева објашњење, већ искључење жена са сакраменталних положаја”, каже се у документу под насловом “Жене у службама и институцијама у Цркви”.

У дебати пре гласања, неколико говорника је критиковало текст који ће представљати основу за даље дискусије до очекиваног завршетка Синодалног пута 2023. године.

Међу критичарима су били бискуп Регенсбурга Рудолф Водерхолцер, жена филозоф, добитница Рацингерове награде 2021. Хана-Барбара Герл-Фалковиц и теологиња Маријана Шлосер.

Гласање је уследило дан након што су чланови немачке групе Нови почетак позвали бискупе широм света да се супротставе Синодалном путу.

“Следећи велики раскол у хришћанству није далеко. И поново ће се родити у Немачкој”, сматрају чланови католичке групе Нови почетак.

Како је раније известило УПН, кардинал Католичке цркве позвао је на укидање завета целибата.

 

Извор: "СПЖ"

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.