header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Сарадници Жироновског тражили од патријарха Кирила да се моли за њега; у болници и Зјуганов
Сарадници Жироновског тражили од патријарха Кирила да се моли за њега; у болници и Зјуганов Штампај Е-пошта
понедељак, 14 фебруар 2022
       Као што смо већ известили (овде:), председник ЛДПР Владимир Жириновски налази се у болници где се лечи од короне, иако је вакцинисан осам пута. Жироновски спада у ред највећих "ваксера" у Русији, а афирмисао је и фашистичку идеју да се невакцинисани кажњавају казном затвора од 5-7 година.  Сарадници Жириновског су тражили од руског патријарха да се моли за њиховог вођу, иако он није православан. И лидер Комунистичке партије Русије Генадиј Зјуганов такође је у болници, где се лечи од респираторних инфекција. У наставку - са званичног сајта Московске патријаршије, - преносимо саопштење руског патријарха објављеног поводом болести двојице руских партијских лидера.
     + + +
          Вршилац дужности шефа прес службе Патријарха московског и целе Русије В.Р. Легојда је рекао новинарима да Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил изражава забринутост због здравственог стања хоспитализованих лидера руских политичких партија - шефа фракције Комунистичке партије у Државној думи Савезне скупштине Руске Федерације Г.А. Зјуганова и шефа фракције ЛДПР у Државној думи Федералне скупштине Руске Федерације В.В. Жириновског.

Прес секретар Његове Светости Патријарха рекао је да је Његова Светост 12. фебруара 2022. године обавио телефонски разговор са Г.А. Зјугановим. Према речима В.Р. Легојде, Предстојатељ Руске Православне Цркве, изразио је подршку Г.А. Зјуганову и, напомињући његов велики допринос политичком животу земље, пожелео је политичару јачање духовних и физичких снага.

Такође, како је саопштио В.Р. Легојда, Његова Светост је пренео речи подршке В.В. Жириновском у вези са његовим болничким лечењем и у искушењима која су га задесила и преко његових помоћника пожелео му што бржи опоравак.

Обојица политичара тренутно се налазе у Централној клиничкој болници. Прес служба Министарства здравља Руске Федерације је 11. фебруара саопштила да је стање лидера ЛДПР В.В. Жириновског, који је хоспитализован са ковидом, оцењује као стабилно. Представници Комунистичке партије Руске Федерације јављају да се Г.А. Зјуганов налази у Централној клиничкој болници са симптомима акутних респираторних вирусних инфекција, компјутерска томографија није показала знаке оштећења плућа, стање се оцењује као добро.

 

Прес-служба патријарха московског и целе Русије

Превод са руског: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.