header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Постоји и овакво виђење: 16. фебруара до инвазије Украјине највероватније неће доћи
Постоји и овакво виђење: 16. фебруара до инвазије Украјине највероватније неће доћи Штампај Е-пошта
уторак, 15 фебруар 2022

 South China Morning Post: Званичници Пекинга су позвали кинеске грађане у Украјини да "обрате велику пажњу" на ситуацију, али им није речено да оду.

Пост WeChat кинеске амбасаде позива грађане да „подигну заштитну свест“ о променљивој ситуацији. Међутим, чини се да је главни фокус на Covid-19, иако САД и друге земље позивају своје грађане да се одмах евакуишу због страха од руске инвазије.

Обавештење које је у петак објавила кинеска амбасада у Украјини на свом јавном налогу на WeChat -у подсетило је грађане да „појачају свест о одбрани“, али није од њих тражило да напусте земљу.

 „Тренутна напета ситуација између Украјине и Русије изазвала је широку забринутост, а појавиле су се и различите изјаве које нису у складу једна с другом“, наводи се у саопштењу кинеске амбасаде у петак.

Али уместо да баци више светла на локалну безбедносну ситуацију, чинило се да се обавештење више фокусира на ситуацију са Covid-19 у Украјини.

 „У последње време ситуација са епидемијом у Украјини има тенденцију да постане озбиљнија, а постоји низ потврђених случајева инфекције међу [кинеским] грађанима у Украјини или враћеним у Кину“, наводи се у извештају.

Амбасада је саветовала Кинезе да и даље буду на опрезу против корона вируса, посебно према малој деци, и да не скидају маске.

Коментар Редакције The Big The One: South China Morning Post је најстарија новина у Хонг Конгу на енглеском језику са огромном читалачком публиком. То свакако није «Global Times», званични орган КПК, али новине имају приближно исти тираж на енглеском. Дакле, момци из South China Morning Post врло добро знају шта пишу, посебно у вези са WeChat -ом кинеске амбасаде.

А из ове амбасаде саопштавају да кинески грађани који живе и у Кијеву (односно дипломате) и уопште у Украјини треба више да се плаше коронавируса него почетка инвазије...

...Ситуација у којој ће 16. фебруара (како многи обећавају) почети гранатирање Кијева и гинути кинеске дипломате делује незамисливо. Односно, ако би стигла команда да се из Москве нападне, Москва би несумњиво обавестила Пекинг. Дакле, са вероватноћом од 99% таквог наређења нема и неће бити рата у блиској будућности, тако да пратимо развој догађаја.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Борба за веру" / "Биг оне"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 15 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.