header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Рат је плаћен: Украјина се спрема за масакр у Донбасу и унапред се ствара слика жртве
Рат је плаћен: Украјина се спрема за масакр у Донбасу и унапред се ствара слика жртве Штампај Е-пошта
среда, 16 фебруар 2022

 Биће примењен сценарио "Олује" на Српску Крајину

Да ли ће руске трупе бити повучене са границе или не, не игра никакву улогу, јер је од самог почетка њиховог пребацивања циљ био да се помогне ЛДНР и сузбију провокације на граници, а не да се изврши инвазија на Украјину, где су Оружане снаге Украјине окупиле групу у близини народних република, скоро једнаку руској.

Штавише, они су окупљени не само због лепоте, већ са циљем да се нападне Донбас, а Русија треба или да се уплаши и пусти Луганск и Доњецк да се распарчају, или (према западним медијима) да порази Оружане снаге Украјине, успостави контролу над лавовским делом украјинске поддржаве у Кијеву, укључујући и бандеровске власти да оду у правцу Лавова, и одатле кукају целом свету о „жртвама агресије“. Да би приказала слику убијених жена и деце, тајна полиција планира да у борбу пошаље женске батаљоне и питомце војних школа. А да би свет сазнао за „суровост Руса“, ​​расписан је конкурс за најбоље приче о пљачкању, силовању и пљачки украјинских кућа од „упадања“ руских војника. До сада није све одиграно до најситнијих детаља, али с обзиром на размере плаћене фарсе, рат, или бар провокација великих размера, готово је готова ствар. Викенд, за недељу дана, у пролеће или лето, али може да почне чим постане исплативо за „спонзоре” овог суманутог филма.

Очекивано, ноћ 16. фебруара у Украјини била је тиха, готово по Гогољу, мразна, узнемиравана само звуцима скривања масти. Никаква „инвазија“ се није десила, а са стране Русије то уопште није било ни планирано. Да, као одговор на хистерију са Запада, Руска Федерација је послала трупе на границе, али нико од војске није знао ништа о офанзивним плановима. Говорило се о могућим провокацијама или чак покушајима пробоја дуж границе, а често и о вероватној помоћи ЛДНР уколико Кијев, односно Лондон и Вашингтон, остваре своју претњу да ће се борити до последњег Украјинца.

Очигледно, у Москви су се уморили од слушања о њиховој инвазији и, ставивши на сто документ о признању, а самим тим и званичну војну помоћ ЛДНР, одлучили су да врате део трупа како им се војска не би смрзавала. Тим пре што је логистика брзог напредовања до границе разрађена. То је цео „лукави план“. Све остале приче о спремности војске за Кијев су ТВ емисије и препричавања страних медија. Војска је спремна, ако буде наређења, они ће ићи, али хтели то или не, до сада се ни хипотетички такви планови нису чулии међу официрима, шта год истакнути „стручњаци” иначе писали и ма на какве се инсајдере они позивали.

 

То је само рат у овом или оном облику још увек врло вероватан, јер овде већ делује принцип анегдоте: „Јеси ли ти наредио борбу? Не? Без бриге – плаћено је!“ Да ли ће руске трупе бити повучене на места сталног размештаја или иза Урала уопште није важно. Главно питање је да ли ће Оружане снаге Украјине повући своје трупе из Донбаса, с обзиром на то да њихов број тамо није много мањи од оних којима је Запад плашио своје становнике. Не постоје тачне бројке, али се зна да укупна група укротрупа има око 90 хиљада људи. Ово је без допуне, која тамо иде од новембра. А са допуном у ДПР-у број од 150 хиљада „бајонета”. „Моја јединица је извучена из позадине на ванредну борбену координацију. Сада смо на другој линији. Команданти спроводе брифинге за сваки случај, акценат је на инвазији руских трупа. Све снаге су бачене на поправку опреме, али то није довољно - још није у најбољем стању. Нешто више од половине опреме је заправо у покрету“, сасвим отворено каже УкроСМИ наредник Оружаних снага Украјине. А таквих прича о јачању линије конфронтације са ЛДНР има много.

Заузврат, Бајден плаши свет са 130.000 руских војника, што више не изгледа као огромна бројчана надмоћ. У техници и авијацији – да, али по броју особља – дефинитивно не. А настављају да пристижу на границу ЛНР и амерички плаћеници. Још у јануару су се приватни војници из држава настанили у Лисичанску, а сада су њихови „борци“ стигли у суседни Северодоњецк.

Али ни наши ни западни медији не говоре оно најважније у целој овој причи са „инвазијом“: практично све снаге Оружаних снага Украјине и њима сличних налазе се не у близини Харкова, Одесе и Кијева, већ искључиво у Донбасу. Односно, од самог почетка ове приче ни Украјина ни Запад нису веровали да ће Русија напасти Кијев и заузети Украјину. Штавише, сва реторика америчких и европских дипломата наглашава један важан детаљ, који је рекао и немачки канцелар Шолц, који је посетио Москву. Он је поново потврдио своју лојалност интегритету и недељивости Украјине – то јест, свака интервенција у уништењу Донбаса тамо ће се сматрати „инвазијом“. Сама операција припремана је као заузимање Донбаса и покушај утицаја на Русију како она не би притекла у помоћ. Ако се неко сећа, својевремено су, скоро по сличном сценарију, САД и Европа успеле да изврну офанзиву Хрвата и истребљење Срба у Српској Крајини. Тада су успели да уплаше Милошевића санкцијама и изведу операцију Олуја.

Даље, ми имамо две опције за развој догађаја. У првом случају Москва се плаши санкција, а Оружане снаге Украјине масовно гуше Донбас. Међутим, ни сами Украјинци не верују у ово. У другом, руска војска и снаге ЛДНР разбијају Оружане снаге Украјине и евентуално заузимају низ подручја како би искључили провокације на својој територији. Али у Украјини чак веома снажно верују у то и зато припремају читав талас „хероја дана“ за светску заједницу. Једноставно речено, планови су да се жене и деца баце у борбу против руске војске.

Сећате се како смо се сви смејали обуци тетака из укртербата са дрвеним митраљезима? Дакле, припремају се за употребу у бојевим дејствима. „Врховна Рада је прелиминарно (у првом нацрту) изменила закон којим се регулише функционисање јединица територијалне одбране. Ако су раније припадници ових одреда требало да буду коришћени само ван зоне борбених дејстава и то само до момента размештања регуларне војске, сада се ове одредбе мењају, а трупе територијалне одбране ће се борити равноправно и у истим рововима са обичним војницима. Дакле, оне који су се пријавили за одбрану можда чека изненађење: уместо кошмара вате у позадини, они ће бити у реланости на самој  линији фронта“, рекао је Јуриј Ткачов из Одесе.

Јасно је да као борбене јединице они нису никакви, али за пропаганду (нарочито међу феминисткињама – лешеви „пожртвованих ратника”) – савршена слика. Слање деце у кланицу не би била ништа мање идеална слика. У Харкову се мобилишу кадети трећег и четвртог курса војних школа за учешће у непријатељствима. Иако су истих година као и наши војни обвезници, али "Они су деца!" – уралаће сви.

Додајте овоме гомилу „страшних прича“ о убијању, силовању и пљачки од стране „руских цисгендер будала“. Ово није шала – према информацијама извора у Запорожју, стигло је наређење да књижевници састављају приче о злочинима руских војника током „инвазије”. Да, добро сте чули — инвазија се још није догодила, али приче се већ пишу. Најбољи ће, као и обично, добити грантове и наставиће да сарађују на писању наставака, трикела и других сличних прича. Иначе, уз украјинску границу већ почињу да круже гласине о силовањима и пљачкама, „кад дођу Руси“. Наши „партнери“ су ту и тешко је поверовати да су и сами Украјинци то раније помислили, убијају две муве једним ударцем. Прво су усмеравају локално становништво против Руса, охрабрујући их на отпор - у истом Харкову су распродати скоро сви глаткици и карабини. Друго, припремају базу за вођење информационог рата, када ће ове приче, прошавши кроз друштвене мреже, бити објављене у британским и америчким таблоидима, тако да нико не сумња да су све могуће санкције против „руске звери“ оправдане.

 


Более того, там уже работают над альтернативной картинкой, где, с одной стороны, будут «жуткие преступления русских», а с другой — поющие в Zoom под запись гимн Украины в вышиванках дети. Кто смотрел «Хвост виляет собакой», тот помнит «эффект маленькой девочки с котиком». Остается понять, насколько готова та сторона для реализации данного сценария и не будет ли он отложен на конец апреля или май из-за весенней распутицы. Но вот поверить, что вся данная операция будет просто свернута только потому, что кто-то там «одумается», мягко говоря, сложно. А значит, войне все равно быть. Завтра, через неделю, через три месяца, но она будет. Фильм оплачен, зрители почти расселись по местам, осталось выключить свет и запустить кино.

        
Штавише, већ раде на алтернативној слици, где ће, с једне стране, бити „страшни злочини Руса“, ​​а са друге, деца која певају на Zoom химну Украјине у везеним кошуљама. Они који су гледали „Реп маше псом” сећају се ефекта „девојчице са мачком”. Остаје да се види колико је та страна спремна да спроведе овај сценарио и да ли ће због пролећног отопљења бити одложен за крај априла или за мај. Али веровати да ће се цела ова операција једноставно обуставити само зато што се неко тамо „предомисли“, најблаже речено, тешко је. А то значи да ће рата бити. Сутра, за недељу дана, за три месеца, али биће. Филм је плаћен, публика је смештена на своја места, остаје да се угасе светла и почне филм.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: РИА Катюша

Последњи пут ажурирано ( среда, 16 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.