header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Главни рабин Израела позвао украјинске Јевреје да пожуре у Свету земљу
Главни рабин Израела позвао украјинске Јевреје да пожуре у Свету земљу Штампај Е-пошта
среда, 16 фебруар 2022

 Рабин Јицак Јосеф писао је о својој забринутости свим јеврејским заједницама у Украјини.

Јицак Јосеф, израелски сефардски главни рабин, послао је писма свим јеврејским заједницама у Украјини, где ће – по његовом мишљењу – избити рат, преноси Jerusalem Post.

У овом обраћању, рабин је позвао Јевреје да одмах учине алију (термин који означава повратак Јевреја у Свету земљу – нап. „Борба за веру“).

 „Наша браћо и сестре у Израелу и у Украјини! У оваквим тренуцима, када се чују звуци рата, доликује сваком религиозном Јеврејину да пожури у Свету земљу“, написао је он. - Још није јасно да ли ће бити рата, само Бог зна шта ће бити. Зато се морамо молити за мир у свету.”

Према његовим речима, алија у Свету земљу је увек актуелна, али управо сада Јевреји морају пожурити у Јерусалим – свето место, где ће их Господ заштитити. Са своје стране, Јицак Јосеф је изразио уверење да ће новопридошли украјински Јевреји у Израел „имати добар смештај, храну и средства за живот“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „СПЖ“

Последњи пут ажурирано ( среда, 16 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.