header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow „РТ“: Путин надгледао вежбе нуклеарне тријаде (видео)
„РТ“: Путин надгледао вежбе нуклеарне тријаде (видео) Штампај Е-пошта
субота, 19 фебруар 2022

  Руски председник Владимир Путин дао је данас наредбу за почетак стратешких вежби, а пратио их је из ситуационог центра у Москви, заједно са белоруским колегом Александром Лукашенком.


Вежбе укључују нуклеарно и ненуклеарно оружје, а одржавају се усред ескалације у источној Украјини и сталних тензија са НАТО-ом. Министарство одбране Русије саопштило је уочи маневара да ће они укључивати „лансирање балистичких и крстарећих ракета“, а ваздухопловство учествује заједно са северном и црноморском флотом земље.

Интерконтинентална балистичка ракета РС-24 Јарс лансирана је са космодрома Плесецк на северозападу Русије, како би погодила мету на полуострву Камчатка на Далеком истоку земље, након што је прешла око 5.700 км.

     

Нуклеарна подморница "Карелија" је испалила балистичку ракету Р-29РМУ "Сињева" из Баренцовог мора на Арктику, такође гађајући полигон на Камчатки.

      

Бродови и подморнице Северне и Црноморске флоте испалили су крстареће ракете "Калибар".

Такође су лансирали противбродске хиперсоничне крстареће ракете "Циркон", једно од најновијих оружја у земљи дизајнирано за уништавање великих носача авиона и других великих непријатељских пловила.

Такође, стратешки бомбардери Ту-95 су у међувремену погодили циљеве на Камчатки.

Ваздухопловне снаге су такође испалиле хиперсоничне крстареће ракете "Кинжал".

       

У јужној руској области Астрахањ, у близини Каспијског мора, мобилне батерије испалиле су балистичке ракете кратког домета 9К720 "Искандер".

        

Вежбе се одвијају усред појачаних тензија са НАТО-ом, док западне земље оптужују Москву за наводно гомилање трупа и војне технике са наводном намером да изврши инвазију на Украјину. Русија је више пута одбацила наводе да планира да нападне свог суседа. Москва инсистира да изводи маневре унутар Русије и Белорусије као део рутинских вежби.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је тренутна вежба „апсолутно транспарентна“, док су вежбе балистичких пројектила „прилично редован процес обуке“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "РТ"

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.