header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин: Одлука о признању ДНР и ЛНР биће донета данас
Путин: Одлука о признању ДНР и ЛНР биће донета данас Штампај Е-пошта
понедељак, 21 фебруар 2022

 Путин рекао Макрону и Шолцу да намерава да потпише указ о Донбасу: Ускоро обраћање руског лидера грађанима Русије

Председник Русије Владимир Путин саопштио је на ванредном заседању Савета безбедности да ће одлука о признању ДНР и ЛНР бити донета данас.


Претходно су се министри спољних послова и одбране Русије Сергеј Лавров и Сергеј Шојгу изјаснили за признање двеју самопроглашених република.

Исто мишљење дали су и остали чланови Савета безбедности.

Председник је саслушао чланове Савета безбедности који су се залагали за признавање независности ЛНР и ДНР, али још није саопштио коначну одлуку, обећавши да ће она бити донета данас.

„Поштоване колеге, чуо сам ваше мишљење. Одлука ће бити донета данас“, рекао је Путин захваливши се члановима Савета безбедности који су учествовали на састанку.

Ситуација на контакт линији у Донбасу ескалирала је ујутру 17. фебруара. У самопроглашеној Доњецкој и Луганској Народној Републици саопштили су о најинтензивнијем гранатирању из Украјине последњих месеци. У петак 18. фебруара су лидери ЛНР и ДНР, Леонид Пасечник и Денис Пушилин, најавили евакуацију становника република у Русију због растуће претње од борбених дејстава. У суботу је у републикама почела општа мобилизација. Лидери ДНР и ЛНР раније данас су апеловали на председника Русије да призна независност самопроглашених република.

+ + +

Путин рекао Макрону и Шолцу да намерава да потпише указ о Донбасу: Ускоро обраћање руског лидера

Руски председник Владимир Путин саопштио је председнику Француске Емануелу Макрону и немачком канцелару Олафу Шолцу да има у виду да ускоро потпише декрет о Донбасу, саопштио је Кремљ.

Како се наводи, с тим у вези лидери Француске и Немачке су изразили разочарање.

У међувремену огласио се и шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ који је позвао Русију да не признаје ЛНР и ДНР и запретио „уједињеном реакцијом Запада“.

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков најавио да ће се Путин ускоро обратити грађанима земље.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.