header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин: Русија поседује оружје коме нема равног у свету
Путин: Русија поседује оружје коме нема равног у свету Штампај Е-пошта
среда, 23 фебруар 2022

 На борбеном дежурству руских Оружаних снага налази се оружје којем нема равног у свету, рекао је председник Русије Владимир Путин у честитки поводом Дана заштитника отаџбине.

„Осигуравање одбрамбене способности наше земље остаје најважнији државни задатак, а Оружане снаге служе као поуздана гаранција националне безбедности, мирног и спокојног живота наших грађана, стабилног и прогресивног развоја Русије“, поручио је Путин.

Он је истакао да је последњих година у земљи много урађено поводом квалитетне модернизације Оружаних снага које су постале мобилније и стекле су ново борбено искуство.

„На борбено дежурство је стављено оружје коме нема равног у свету. Наставићемо да развијамо перспективне системе наоружања, укључујући хиперсонично и оружје које се заснива на новим физичким принципима, да проширујемо употребу напредних дигиталних технологија и елемената вештачке интелигенције. Такви системи су заиста оружје будућности које значајно повећава борбени потенцијал наших Оружаних снага“, рекао је руски лидер.

Он је истакао да и даље огроман значај за Оружане снаге имају обука кадрова и лични квалитети војника.

Руски лидер је додао да позиви Русије да се изгради систем једнаке и недељиве безбедности, који би поуздано штитио све земље, остају без одговора. Међутим, како је рекао, Русија увек остаје отворена за директан и правичан дијалог, за тражење дипломатских решења за најкомпликованије проблеме. Путин је нагласио да су интереси Русије, безбедност њених грађана на првом месту.

 

Извор: "Спутњик"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.