header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Последње вести – већ се може говорити да је Украјина војно поражена
Последње вести – већ се може говорити да је Украјина војно поражена Штампај Е-пошта
четвртак, 24 фебруар 2022

 2022-02-24; 15:01:45

 МОСКВА, 24 фев — РИА "Новости".

Русија је онеспособила 74 надземна објекта украјинске војне инфраструктуре

Услед удара, Русија је онеспособила 74 копнена војна инфраструктурна објекта, рекао је новинарима портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

„Укључујући 11 аеродрома Ваздухопловства, три командна места, базу Морнаричких снага Украјине, као и 18 радарских станица противваздушних ракетних система С-300 и Бук-М1“, рекао је он.

Претходно је руски председник Владимир Путин у обраћању народу најавио специјалну војну операцију у Донбасу. Он је уверио да планови Москве не укључују окупацију Украјине, већ само њену демилитаризацију и денацификацију

(портпарол руског председника Владимира Путина Дмитриј Песков објаснио је да "денацификација" подразумева ослобађање Украјине од нацизма - нап. "Борба за веру").

Министарство одбране је нагласило да не наносе никакве нападе на цивиле објекте на територији Украјине, већ само на војну инфраструктуру, мирном становништву не прети ништа.

После око два сата након тога у министарству су додали  да украјински граничари  "не пружају никакав отпор", украјинска средства ПВО су уништена, инфраструктура војних авиобаза избачена из строја. Информације страних медија о срушеном руском авиону у Украјини у Министарству одбране нису потврђене.

 

Извор: "Борба за веру" / РИА "Новости"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.