header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин: Нацисти у Украјини делују као терористи
Путин: Нацисти у Украјини делују као терористи Штампај Е-пошта
петак, 25 фебруар 2022

 Нацисти у Украјини делују као терористи, постављају системе за ракетно навођење у Кијеву и Харкову, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Бандеровци и неонацисти постављају тешко наоружање, укључујући системе за ракетно навођење, директно у централним областима великих градова, међу којима су Кијев и Харков. Они планирају да испровоцирају одговор руских ударних комплекса на насељене четврти. У суштини они делују исто као и терористи широм света: прикривају се иза људи, у нади да ће затим оптужити Русију за цивилне жртве“, рекао је Путин током саветовања са сталним члановима Савета безбедности Русије, с којима је разматрао ток специјалне операције.

Путин се обратио украјинским војницима којима је поручио да узму власт у своје руке.

„Још једном се обраћам војницима Оружаних снага Украјине. Узмите власт у своје руке. Не дозволите неонацистима и бандеровцима да користе вашу децу, ваше жене и старце као живе штитове.Могуће је да ћемо се с вама лакше договорити, него с овом бандом наркомана и неонациста која је засела у Кијеву и узела као таоце читав украјински народ“, рекао је Путин.

Он је нагласио да се основни сукоб у оквиру специјалне операције Русије у Украјини не води против редовне украјинске војске, него против националистичких формација.

"Главне борбе руска армија, као што је било и очекивано, не води против регуларних јединица Оружаних снага Украјине, него против националистичких формација које су, као што је познато, непосредно одговорне за геноцид у Донбасу и крв мирних грађана народних република", рекао је Путин.

Према његовим речима, националистички елементи, који су убачени у састав регуларних украјинских јединица, не само што их подстичу на оружани сукоб, него, у суштини играју улогу позадинских јединица.

Руски председник је истакао да руска армија током специјалне операције у Украјини испуњава своју војничку дужност успешно, решавајаћи задатак заштите безбедности и заштите отаџбине.

„Желим да дам највишу оцену дејствима руских војника и официра. Они делују храбро, професионално, јуначки. Испуњавају своју војничку дужност успешно", рекао је Путин.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( петак, 25 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 67 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.