header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Кедми: Уследиће грандиозна операција присиљавања САД и НАТО на узмицање на истоку Европе
Кедми: Уследиће грандиозна операција присиљавања САД и НАТО на узмицање на истоку Европе Штампај Е-пошта
субота, 26 фебруар 2022

 Израелски војни експерт Јаков Кедми, који је руководио и обавештајном службом Натив, уверен да ни Украјина ни НАТО не могу ништа Русији.

Он на резултате првог дана руске специјалне операције срачунате да присиљавање Украјине на мир и њену демилитаризацију, види овако:

„Украјини треба извршити денацификацију, приближно онакву као у Немачкој. Додуше, неће бити јавних вешања, али мора уследити  елиминисање неонацистичке идеологије. Главни њени протагонисти ће бежати у САД и Канаду.

Шта може предузети НАТО?

Могу одржати колективно опело  кијевској постмајданској власти. Могу такође изразити солидарност са Зеленским, могу и неке нове трупе довести у Пољску, али ће све то бити манифестације њихове немоћи, бола и очајања.

То ће бити њихов трагикомични концерт.

Предлажем земљама НАТО да поразмисле: ко је (међу њима) следећи. Међу онима на чијим територијама су базе НАТО које угрожавају Русију.

Што се Украјине тиче, Путин је био више него јасан: нећемо дозволити постојање проамеричке и русофобске власти на својим границама јер је то тајна претња Русији као држави.

Изјава Зеленског о Украјини као атомској држави – то нису речи, то је реална претња. Ако је раније Украјина била опасност као антируски плацдарм за НАТО и Сједињене Државе, Кијев са атомским оружјем и сам постаје непосредна опасност. Као што је Иран за Израел, а Украјина – захваљујући ономе што јој је остало од СССР – ближе је атомском оружју од Ирана.

Кад би то потценио, Путин би пред Русијом био крив као што су у своје време били Горбачов и Јељцин.

Русија сада у Украјини веома паметно и ефектно користи специјалне снаге и високопрецизно оружје. Уместо артиљеријских разарања и удара тенковским клиновима. Русија то сада ради још савршеније него у Сирији.

Могу да претпоставим да је ово на Украјини само почетак грандиозне мирвне операције присиљавања САД и НАТО на корекцију своје дислокације на истоку Европе и прихватање безбедносних захтева Русије.

Не знам где ће Русија опет ударити, али знам да ће бити то добро испланирано, изненадно и практично идеално изведено.

Не знам колико је вест тачна, али има индиција да су кинески војни бродови ушли у Тајвански пролаз. Можда ће да поразговарају са тајванским Кинезима о томе како Русија ради на својој безбедности.

Чини ми се да ће се тајпешки другови сложити са пекиншким друговима!

А у САД и НАТО нека се питају где ће са појавити руска војска: на Куби, у Никарагви, или у Србији.

Не знам да ли је Вучић свестан да ће он – после Лукашенка – ако Русија претрпи неуспех, бити следећи коме ће откинути главу.

Можда ће области Новоросије ући у састав Русије. Заједно или свака посебно. Можда ће то учинити и области Малорусије.

Можда ће Галиција постојати као Украјина, али је за то услов – неутралност, денацификација и потпуна демилитаризација.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( субота, 26 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.