header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Полет украјинских авиона са пољских аеродрома значи нуклерани рат
Полет украјинских авиона са пољских аеродрома значи нуклерани рат Штампај Е-пошта
уторак, 01 март 2022

 У Русији су оценили изјаву Оружаних снага Украјине о коришћењу аеродрома у Пољској за полет борбених авиона

„Ако украјински пилоти полете са пољских аеродрома, то ће значити нуклеарну ескалацију. На ово нико неће пристати“, рекао је војни експерт Василиј Кашин за лист ВЗГЛЯД. Раније је Украјина најавила коришћење пољских аеродрома за базирање 70 борбених авиона из Бугарске, Пољске и Словачке.

 „Ова информација ми се чини невероватна, јер би коришћење пољских аеродрома од стране украјинских пилота значило директан војни сукоб између Русије и НАТО-а. То је само нека глупост“, каже Василиј Кашин, директор ХСЕ Центра за свеобухватне европске и међународне студије.

Он је додао да је аеродром са којег се изводе борбени налети сасвим легитимна мета, а ни за време Хладног рата нико себи није дозволио да из Пакистана прелети преко Авганистана, само је било повремених окршаја на граници. Осим тога, имплементација ове идеје ће значити нуклеарну ескалацију и на то нико неће поћи“, објаснио је експерт.

Стекао сам утисак да је неки пропагандиста из састава Оружаних снага Украјине узео приручник The Military Balance, пребројао колико је совјетских авиона остало и у којим земљама НАТО-а, све то сумирао и препустио се насилним фантазијама“, сугерисао је Кашин.

Он такође сумња да је у Бугарској, Словачкој и Пољској остало 70 „живих“ и функционалних авиона, „јер је све ово совјетско гвожђе, које је веома старо“. „Пољаци су, наравно, добро одржавали своје авионе, али нисам сигуран за Бугарску и Словачку“, закључио је извор.

У уторак је прес-служба Морнаричких снага Оружаних снага Украјине саопштила да Бугарска, Пољска и Словачка пребацују Украјини 70 војних авиона који могу бити базирани на пољским аеродромима.

 „70 авиона за украјинску војску! Наши партнери нам предају МиГ-29 и Су-25! Ако буде потребно, моћи ће да се базирају на пољским аеродромима, са којих ће украјински пилоти извршавати борбене задатке“, преноси ТАСС.

Према њему, Бугарска шаље Украјини 16 ловаца МиГ-29 и 14 јуришних авиона Су-25, Пољска - 28 авиона МиГ-29, Словачка - 12 МиГ-29.

Раније је представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борел рекао да су се министри спољних послова земаља ЕУ договорили да Украјини доставе убојито оружје у износу од 450 милиона евра. Поред тога, Борел је рекао да ће ЕУ испоручити Украјини војне авионе.

Кремљ је упозорио на опасност од „пумпања” Украјине НАТО оружјем, јер то инспирише Кијев да покуша силом да реши проблем Донбаса. Русија је више пута позивала светску заједницу да уведе ембарго на оружје Украјини. Министарство спољних послова је такође упозорило да би употреба Украјине од стране Сједињених Држава као „антируског оружја“ могла лоше да се заврши по Кијев.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара саопштио да је одлучио да спроведе специјалну војну операцију како би заштитио људе од малтретирања и геноцида кијевског режима, демилитаризовао и денацификовао Украјину, привео правди оне који су починили бројне крваве злочине против цивила, укључујући држављане Русије. Шеф државе је нагласио да Русија неће дозволити да Украјина има нуклеарно оружје.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "ВЗГЛЯД"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.