header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин о операцији у Украјини: Све тече стриктно по плану
Путин о операцији у Украјини: Све тече стриктно по плану Штампај Е-пошта
четвртак, 03 март 2022

 Председник Русије Владимир Путин рекао је на седници Савета за безбедност да специјална војна операција у Украјини тече стриктно по плану и да се сви задаци успешно реализују. Војници и официри који учествују у операцији су одважни и остају у строју и после рањавања.

Путин и чланови Савета безбедности на почетку састанка минутом ћутања одали су почаст погинулима током специјалне операције у Украјини.

„Специјална војна операција одвија се строго у складу са распоредом, по плану. Успешно се решавају сви постављени задаци“ рекао је Путин.

Како је рекао руски председник, војници се боре у Украјини како нико не би угрожавао безбедност Русије, истакавши да се Руси поносе Оружаним снагама.

„Извршавајући постављене задатке усмерене на заштиту наших људи у Донбасу и осигуравање безбедности наше отаџбине, руски војници и официри делују јуначки, као прави хероји. Наши војници се боре непоколебљиво, потпуно сигурни у исправност тога што раде. Чак и након рањавања војници и официри остају у строју, жртвујући себе, свој живот како би спасили борбене другове и цивиле“, рекао је Путин.

Он је истакао да током борби и руски војници и устаници из Донбаса показују масовно херојство.

„Истакао бих припаднике 100. моторизоване бригаде која делује у правцу Доњецка. Војници под командом пуковника Алексеја Борисовича Бернгарда у подручју Волновахе пробили су дубоко ешелонирану одбрану коју су националисти јачали и опремали скоро осам година“, рекао је Путин.

Путин је истакао да руски војници и официри настоје да спрече жртве међу цивилима у Украјини.
„Нажалост, и сами трпе губитке. Наша дужност је да подржимо породице погинулих и рањених ратних другова који су се борили за безбедност отаџбине, за наш народ, за народ Русије“, поручио је руски председник.

Помоћ породицама погинулих

Свим члановима породица војника који су погинули током специјалне операције у Украјини биће исплаћено законом предвиђено осигурање и једнократна накнада у износу од 7.421.000 рубаља (око 63.000 евра).

„Такође ће се исплаћивати месечна новчана накнада свакој породици погинулог. Али поред тога, сматрам да је неопходно да се одобри додатна исплата свакој породици погинулог војника Министарства одбране, војницима и припадницима других безбедносних структура који учествују у операцији у износу од 5.000.000 рубаља (око 42.000 евра)“, рекао је Путин.

Како је додао, војници који су рањени приликом операције добиће осигурање и једнократну помоћ за рањавање и повреде.

Како је истакао, националисти и страни плаћеници у Украјини, између осталог и са Блиског истока, користе цивиле као живи штит.

Руси и Украјинци си један народ и од тога никад нећу одустати, поручио је Путин.

 

Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 03 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.