header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Руски стручњак прокоментарисао речи Илона Маска о повећању производње нафте
Руски стручњак прокоментарисао речи Илона Маска о повећању производње нафте Штампај Е-пошта
понедељак, 07 март 2022
           Један од главних идеолога „зелене” енергије Илон Маск позвао је на хитно повећање производње нафте и гаса. Ову изјаву је у интервјуу за радио Спутњик прокоментарисао директор информативно-аналитичког центра „Нова енергија“ Владимир Сидорович.

Оснивач Тесле Илон Маск позвао је на свом Твитеру да се повећа производња угљоводоника. Такав потез би наштетио његовој сопственој компанији, која производи само електрична возила, рекао је, али "ванредна времена захтевају ванредне мере".

Речи Илона Маска чуле су се у позадини рекордног раста цена нафте, пише РБК. Смањење испорука горива из Русије као резултат притиска санкција довело је до тога да су мајски фјучерси за сирову нафту Брент скочили на 118 долара по барелу. Ова вредност је била рекордна од фебруара 2013.

У интервјуу радију Спутњик, Владимир Сидорович, директор информативно-аналитичког центра "Новая энергетика", рекао је да не само Илон Маск, већ сви стручњаци из индустрије говоре о хитној потрази за алтернативом.

"Сада постоји нека врста више силе у целом свету. Сви причају о повећању производње гаса и нафте, а не само Илон Маск. На пример, Међународна агенција за енергетику је недавно објавила план за брзо смањење зависности од руског гаса. Размишљају чак и о повећању рада термоелектрана на угаљ. Са климатске тачке гледишта, овај корак је погрешан. Сви наглашавају да су то привремене мере“, рекао је Владимир Сидорович у интервјуу радију Спутњик.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: Радио "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.