header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Масакр цивила у Доњецку: Узнемирујући призори из центра града
Масакр цивила у Доњецку: Узнемирујући призори из центра града Штампај Е-пошта
понедељак, 14 март 2022

 Министарство одбране Русије: Напад у Доњецку ─ ратни злочин

„Опремљеност бојеве главе тактичке ракете ‘Точка-У’ касетном муницијом доказује да је циљ напада националиста на град био да се убије што већи број цивила“, оценио је Конашенков.

Конашенков је нагласио да одлуку о употреби овог типа ракетног наоружања, у најмању руку, доноси команда украјинске групе трупа након одобрења руководства Оружаних снага Украјине у Кијеву.

„Све ово још једном потврђује нацистичку и антиљудску суштину актуелног владајућег режима у Украјини“, додао је Конашенков.

Према његовим речима, удар тактичке ракете „Точка-У“ на центар Доњецка са територије коју контролише кијевски националистички режим представља ратни злочин.

„Употреба таквог оружја у граду где нема никаквих ватрених положаја оружаних снага, односно очигледно против цивилног становништва, представља ратни злочин“, нагласио је портпарол.

Према његовим речима, гранатирање Доњецка изведено је из области Красноармејска, коју контролишу украјински националисти.

Он је напоменуо да је 14. марта око 11.30 по московском времену (9.30 по средњоевропском), са територије коју контролише Кијев изведен напад тактичком ракетом „Точка-У“ на стамбени део града Доњецка.

Раније је саопштено да је у ракетном нападу украјинских снага на центар Доњецка погинуло 17 особа, а а 28 је рањено, међу њима има деце.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Објављени су снимци и фотографије из центра Доњецка, где је у ракетном нападу украјинских снага страдало више од 20 особа. Међу жртвама има и деце, а број повређених се повећава сваког часа.

Према речима градоначелника Доњецка Алексеја Кулемзина, оборена је ракета „Точка У“ у близини зграде Владе.

С тим у вези, Народна милиција ДНР истакла је да ракетирање центра Доњецка представља терористички акт који су украјинске снаге извеле у циљу геноцида над цивилима.

 

 
 
 
 
 
 
 Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.