header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У Државној Думи најавили блокирање „Јутјуба“
У Државној Думи најавили блокирање „Јутјуба“ Штампај Е-пошта
понедељак, 14 март 2022

 Заменик председника Думског комитета за информациону политику Антон Горелкин сматра да ако Јутјуб не буде у складу са захтевима Роскомнадзора, платформа може бити блокирана.

„Одлучност владе да блокира Инстаграм је јасан сигнал да би се исто могло десити Јутјубу у блиској будућности ако видео хостинг настави да буде оружје у информационом рату. Платформа то ради отворено и очигледно по налогу власника. Роскомнадзор има све законске основе за ограничавање приступа платформи, а листа кршења је веома импресивна“, написао је Горелкин на свом Телеграм каналу.

Он сматра да само сам Јутјуб може да спречи блокирање испуњавањем законских захтева руских власти.

Раније је Роскомнадзор захтевао да Гугл врати приступ каналима Државног фонда за телевизију и радио на Јутјубу.

Подсетимо, видео хостинг је рекао да ће блокирати руске државне медије и уклонити садржај о специјалној операцији у Украјини. Видео хостинг је уклонио главне и резервне канале «Соловьев Live», блокирао канал видео агенције Ruptly. Поред тога, блокирани су YouTube-канали медијагрупе «Россия сегодня»,  РИА «Новости», Sputnik, а такође «Москва-24» и РБК. Роскомнадзор је у понедељак додао друштвену мрежу Инстаграм у званични регистар ресурса којима је приступ ограничен у Русији.

 

Извор: „Борба за веру“ / „ВЗГЛЯД

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.