header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Путин: Колективни Запад и пета колона навикли да се све продаје и купује
Путин: Колективни Запад и пета колона навикли да се све продаје и купује Штампај Е-пошта
четвртак, 17 март 2022

 „Русија ће свој став доследно саопштавати целом свету, а наш став је искрен и отворен и све више људи га чује, разуме и дели“

Русија ће своју позицију доследно саопштавати целом свету, она је искрена и отворена, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Русија ће свој став доследно саопштавати целом свету, а наш став је искрен и отворен и све више људи га чује, разуме и дели“, рекао је Путин.

Тренутна ситуација је тест за све, али тешкоће се могу превазићи, рекао је Путин.

"Тренутна ситуација је, наравно, тест за све нас. Сигуран сам да ћемо је проћи достојанствено - вредним радом, заједничким радом и међусобном подршком превазићи ћемо све потешкоће и постати још јачи, као што је увек било у историји хиљадугодишње Русије“, рекао је Путин.

Украјина никада неће служити као упориште за претњу Русији, рекао је Путин.

„Поуздано ћемо обезбедити безбедност Русије и нашег народа и никада нећемо дозволити да Украјина служи као одскочна даска за агресивне акције против наше земље“, рекао је Путин.

Шеф државе је такође напоменуо да је Русија спремна да током преговора разговара о питању неутралног статуса Украјине, њене демилитаризације и денацификације.

„Наша земља је учинила све да организује и води ове преговоре, схватајући да је неопходно искористити сваку прилику за спасавање људи и њихових живота“, рекао је Путин.

Колективни Запад и пета колона су навикли да се све продаје и купује, али не познају добро Русију и њену историју – она никада неће бити у тако јадном и пониженом стању, рекао је Владимир Путин.

"Такозвани колективни Запад и пета колона су навикли да сами све и свакога мере. Навикли су да се све продаје и све купује. И зато мисле да ћемо се сломити, повући. Али не познају нашу историју, наш народ добро. Да, многе земље у свету су се одавно помириле да живе погнутих леђа, покорно прихватајући све одлуке свог суверена, покорно га гледајући у очи.Тако живе у многим земљама, нажалост, у Европи, али Русија никада неће бити у тако јадном и пониженом стању. Борба коју водимо је борба за наш суверенитет, за будућност наше земље. Борићемо се за право да будемо и останемо Русија. Пример за нас је храброст и отпорност наших војника и официра, лојалних бранилаца Отаџбине“, рекао је Путин.

Путин је додао да они (Запад) и сада, још једном, желе да понове покушај притиска на нас, да нас претворе у слабу зависну земљу, да наруше територијални интегритет, да распарчају земљу. Тада нису успели неће и ни сада. Наравно да ће се кладити на тзв."пету колону". На националне издајнике, на оне који овде код нас зарађују, али живе тамо. И живе не у географском смислу те речи, већ према својим мислима, према својој ропској свести“, рекао је Путин.

Циљ Запада је да погорша животе милиона људи, агресија је тотална и нескривена, рекао је Путин.

„У ствари, такви кораци имају за циљ да погоршају животе милиона људи, имају све знаке агресије, рата економским, политичким, информативним средствима, то је тотално нескривеног карактера“, рекао је Путин.

Политика обуздавања и слабљења Русије је свесна и дугорочна стратегија Запада, додао је Путин.

"Морамо јасно да схватимо да би у сваком случају уследио нови пакет санкција и ограничења против нас, желим то да истакнем. Овде је политика обуздавања, слабљења Русије, укључујући кроз економску изолацију, блокаду – то је свесна, дугорочна стратегија. Сами лидери Запада више не крију да су санкције нису усмерене против појединаца или компанија, њихов циљ је да нанесу ударац целокупној нашој домаћој економији, нашој друштвено-хуманитарној сфери, свакој породици, сваком грађанину Русије“, нагласио је Путин.

 

Извор: "Восток"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.