header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Рогозин: Русији прети искључење са ГПС-а
Рогозин: Русији прети искључење са ГПС-а Штампај Е-пошта
субота, 19 март 2022
           САД би могле да искључе Русију са ГПС сателитског навигационог система у оквиру санкција због украјинског сукоба, изјавио је шеф руске космичке агенције "Роскосмос" Дмитриј Рогозин.

„Да ли знате да САД сада, у оквиру санкција, разматрају могућност искључивања Русије са Џи-пи-еса? Да ли знате за то? Ви не. Али могу вам рећи да се таква опција разматра“, рекао је Рогозин новинарима.

Међутим, рекао је да не би требали бити „превише нервозни“ ако Вашингтон направи такав потез, јер Русија има сопствени систем позиционирања ГЛОНАСС, који је повезан са сваким паметним телефоном и остаје у функцији.

Ниједан званичник у Вашингтону још није јавно поменуо могуће искључење Русије са ГПС-а као део ограничења против земље.

Притисак санкција на Москву од стране САД, ЕУ и њихових савезника додатно је појачан након војне операције у Украјини. Између осталог, драстична нова ограничења довела су до искључења Русије из глобалног платног система СВИФТ, замрзавања огромног дела девизних резерви, а бројни страни брендови напуштају локално тржиште.

Москва је послала своје трупе у суседну земљу крајем фебруара, након седмогодишњег сукоба због неуспеха Кијева да примени услове споразума из Минска. Протоколи уз посредовање Немачке и Француске били су осмишљени да регулишу статус тих региона у оквиру украјинске државе, али никада нису реализовани.

 

Извор: "РТ " / "Восток"

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.