header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Пољска је мета број 1; већина Руса се изјаснила за употребу нуклеарног оружја
Пољска је мета број 1; већина Руса се изјаснила за употребу нуклеарног оружја Штампај Е-пошта
недеља, 20 март 2022

  Анкета спроведена у Русији је истраживање намера руског народа у погледу важних критичних одлука које се морају донети за будућност земље.

 Питања и одговори су шокантни, јер се чини да руски народ овлашћује руског председника Владимира Путина да употреби нуклеарно оружје ако то сматра неопходним политички и војни врх земље.

Ово је први пут да је руски народ дао „зелено светло“ будућој употреби „нуклеарне тријаде“ за заштиту „националних интереса“.

Вероватно су грађани Русије схватили да су Русија и НАТО ушли у завршну фазу рашчишћавања рачуна. Резултати испитивања се сигурно неће допасти земљама НАТО-а и ЕУ.

Пољска је мета број 1

Према анкети, Пољска је сада мета број 1 Русије. Овај тренд се већ дуго обликује када је Варшава схватила величину опасности и удвостручила своју војску: са 150.000 на 300.000 због руске опасности. Поред тога, уводи после 30 година основно војно образовање у школе.

75,5 одсто Руса одобрава идеју о новој војној инвазији и сматра да би следећа циљна земља после „денацизације Украјине“ требало да буде Пољска.

Земље које би, према истраживању, могле бити следеће жртве руског напада су Пољска (75,5% испитаника), балтичке земље, укључујући Естонију, Литванију, Летонију (41%), као и Бугарску, Чешку, Словачкој и Мађарској (39, 6%).

Треба напоменути да је само 13,4% становништва Руске Федерације говорило о негативном односу према оружаној инвазији у другим земљама.

46% испитаника је апсолутно уверено да руска влада треба да нападне ЕУ, а 40,6% прихвата ширење непријатељстава.

„Зелено светло“ за нуклеарну употребу

Анкета је такође поставила питање употребу нуклеарног оружја, при чему је већина руског народа одобравала његову употребу за „заштиту националних интереса Русије“ и „да ли председник Путин има информације о непосредној употреби нуклеарног оружја од стране непријатељских земаља“.

Међу испитаницима, 40,3% сматра да је нуклеарни напад прихватљив, а 34,3% донекле подржава такву могућу одлуку руских власти.

Само 25,5% Руса има категорички негативан став према употреби нуклеарног оружја.

Укупно, скоро 75% испитаника, у овој или оној мери, дозвољава употребу нуклеарног оружја од стране власти своје земље.

„Заједнички утисак испитаника из анкете је да су Руси који су пристали да учествују у анкети агресивни не само према Украјини, већ и према Европској унији и НАТО-у. Испитаници или одбијају да говоре чим знају предмет интервјуа или се изјашњавају о спремности да подрже и одобре даље руске интервенције у другој земљи“, рекао је Андреј Еременко, оснивач истраживачке компаније Active Group.

Истраживање је спроведено од 11. до 14. марта 2022. године уз учешће 1557 учесника.

 

 
 


 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 73 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.