header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow „Пророчанства“ с друге стране – умро је велики рабин Израела, сада се очекује светски рат
„Пророчанства“ с друге стране – умро је велики рабин Израела, сада се очекује светски рат Штампај Е-пошта
понедељак, 21 март 2022

 У Бнеи Браку је, у 95. години, у својој кући преминуо неприкосновени вођа литванског огранка јудаизма, рабин Хаим Каниевски. Према речима рођака преминулог, Каневски је неочекивано изгубио свест и убрзо умро.

Хиљаде људи окупља се у близини рабинове куће. Његова сахрана биће у недељу у Бнеи Браку. Очекује се да ће присуствовати око милион људи.

Саучешће родбини и пријатељима Каневског већ су изразили израелски премијер Нафтали Бенет и други истакнути политички и јавни лидери земље.

Заједно са рабином Гершоном Еделштајном, рабин Хаим Каневски се сматра једним од два главна лидера ултра-ортодоксног света уопште, а посебно литванске гране јудаизма. Дуги низ година се уздржавао од преузимања терета јавног вођства, али је након смрти бившег литванског вође, рабина Арона Јудер – Лејбија Штејнмана 2017. године, почео да предводи широку религијску заједницу.

 https://twitter.com/i/status/1505492862619815937

Коментар уредника The Big The One: Смрт господина Каневског и његова сахрана су сада тема број један и за Израел и за све Јевреје, где год да се налазе, међутим, како данас подсећа наш читалац Jash, ова тужна вест не тиче се само Јевреја, већ и целог света.

Сви разумемо да се сада налазимо у невероватно значајном периоду времена, оптерећеном судбином. Стигли су дани које су све генерације чекале. Недавно је рабин Јошијаху Пинто, шеф института Шуву Исраел јеврејске заједнице у Мароку, дао још једну најаву о томе шта народ Израела може да очекује у наредним недељама и месецима.

Рав Пинто је рекао:

 „ВИ ТРЕБА ДА ЗНАТЕ – МИ ЖИВОМО У ВРЕМЕНУ МАШИЈАХА“

Ми се морамо укрепити [духовно], биће тешких времена и многи људи ће умрети.

После тога започиње још један период - период земљотреса. Тада велики рабин умире - и тада ће рат почети.

И после тага ће доћи Машијах, наш праведни искупитељ.

Чувајте овај запис на сигурном и – запамтите га!“

Према писању израелских медија, на сахрану господина Каневског дошло је најмање милион људи: најмање 10% грађана Израела и хиљаде људи из целог света дошло да се опрости од господина Каневског. На основу тога, могуће је, чак и када се први пут чује за Хаима Каневског, самоуверено рећи да је он велики рабин – никада у историји земље није било ништа слично ономе што се сада дешава у Израелу. Чини се да се пророчанство обистинило и да ће сада доћи до Трећег светског рата, па пратимо развој догађаја."

Читаоце "Борбе за веру" подсећамо да су сличне најаве и очекивања била и у фебруару 2021. године, када је умро велики рабин  Месшулама Соловејчик (овде:).

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.