header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Пољска Православна Црква назвала Русију Каином
Пољска Православна Црква назвала Русију Каином Штампај Е-пошта
четвртак, 24 март 2022

 Епископски Сабор Пољске цркве позвао је Руску Федерацију да заустави рат у Украјини

Тешко је разумети разлоге зашто православни братски народи Украјине и Русије међусобно ратују, поручили су епископи Пољске Цркве.

Архијерејски сабор Пољске Православне Цркве одлучио је 22. марта 2022. године да апелује на власти Руске Федерације да прекину непријатељства у Украјини, преноси званични сајт Цркве.

Пољски епископи су навели да је услед инвазије руских трупа у Украјину почело тешко време братоубилачких борби, које траје до данас.

 „Услед тога је нарушен нормалан живот грађана, много невиних људи је убијено, а деградација црквеног и јавног живота напредује. Уништавају се материјална добра: храмови, споменици, критични инфраструктурни објекти и стамбени објекти“, наводи се у резолуцији Сабора.

Упоредили су рат у Украјини са оним како је Каин убио свог брата Авеља и приметили да не могу да схвате разлоге због којих се два братска православна и словенска народа међусобно боре. Стога позивају руске власти да зауставе рат.

 „Као у Старом завету, тако и данас Бог позива све учеснике у непријатељствима: „Глас крви брата твог вапије к мени са земље“ (Постање 4:10). Свети Архијерејски Сабор Пољске Аутокефалне Православне Цркве, руководећи се овом библијском истином, позива власти Руске Федерације на челу са председником да обуставе непријатељства у Украјини, видећи их као зла и несхватљива“, наводи се у одлуци Сабора архијереја Пољске Цркве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

https://spzh.news/ru/

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.