header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Руска Православна Црква се нада сусрету патријарха Кирила са папом Фрањом ове године
Руска Православна Црква се нада сусрету патријарха Кирила са папом Фрањом ове године Штампај Е-пошта
понедељак, 28 март 2022
          Руска Православна Црква (РПЦ) се нада сусрету и преговорима Предстојатеља Руске Православне Цркве Патријарха Кирила и папе Фрање ове године, саопштио је митрополит Иларион (Алфејева), председник Одељења за спољне црквене односе (ОВСЦ) Московске патријаршије, на каналу Русија 24.

"Спрема се сусрет између папе и патријарха, за који се надам да ће се одржати током ове године. Биће то лични сусрет", рекао је он.

Због развоја догађаја у Украјини, приметио је митрополит, било је нужно да папа и патријарх комуницирају лично, чак и мада преко дистанционе везе.

 „Било је веома важно да представници највећих хришћанских цркава комуницирају једни са другима у овом критичном тренутку и хитности преговора који су вођени. Теме разговора биле су директно везане за догађаје у Украјини. „Тако да се несугласице решавају. За однос између Руске Православне Цркве и Римокатоличке цркве, овакви сусрети су веома важни, чак и ако се одржавају онлајн“, рекао је он.

Патријарх је 16. марта разговарао на даљину са поглаварем Римокатоличке цркве, папом Фрањом и Енглеске цркве, кентерберијским надбискупом Џастином Велбијем. Током сусрета дотакнути су проблеми помоћи избеглицама, право свакога да исповеда своју веру и матерњи језик без политичког прогона, као и улога хришћана у тражењу мира у Украјини.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.