header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Андреј Сошенко: Бежање бубашваба: Чубајс, Невзоров и други...
Андреј Сошенко: Бежање бубашваба: Чубајс, Невзоров и други... Штампај Е-пошта
понедељак, 04 април 2022

 „Најефикаснији менаџер“ више није у седлу, избачен је из Русије

Нажалост, прочишћавање нашег друштва се сада не дешава због промене курса државе у унутрашњој, па и кадровској политици, већ чисто објективно, због спољнополитичких фактора. Осим ако председник Државне думе Вјачеслав Володин не понуди оставку шефовима буџетских организација који критикују државу због војне операције у Украјини.

И обећао је да ће парламент инсистирати да сви они који су се противили специјалној војној операцији у Украјини напусте високе положаје у државним структурама и буџетским организацијама. Након тога се сазнало о појединачним случајевима отпуштања регионалних званичника који су оправдавали Зеленског и кијевску хунту. Ово је нешто, али врло мало. Јер специјална операција је само као лакмусов папир, насупрот коме се открива суштина само појединачних „фигура“, али је питање много дубље. Постоји много латентних унутрашњих непријатеља који чине „пету колону“, који ће или ћутати или, обрнуто, најгласније поздравити акције Русије, али ће у својим практичним активностима нанети штету свему што је суверено и патриотско. „По плодовима њиховим познаћете их“. Потребно је, пре свега, осврнути се на њихова дела претходних година.

Према основним параметрима, кадровска деградација се ни на који начин не смањује, јер се, на пример, наставља оријентација на избор безидејних и непринципијелних младих кадрова за органе управљања кадровским конкурском „Лидери Русије. Укратко, доносе достојну замену за „најефикасније менаџере” типа Чубајс... Дакле, „смене” са сменама, рат са ратом, и ручак (селекција несавесних кадрова) – по распореду.

Веза између Ослободилачког похода руске војске у Украјини и очувања традиционалних вредности у Русији је директна. Сасвим објективно, „списак“ „фигура“ који се противе руском деловању у Украјини поклапа се са представницима псеудокултуре који говоре против традиционалних вредности. Иначе, исти тај Вјачеслав Володин је оперску певачицу Ану Нетребко с правом назвао издајницом јер је подлегла притисцима Запада и осудила поступке Русије у Украјини. Баварска државна опера је запретила да ће прекинути рад са певачицом јер се „није довољно дистанцирала” од специјалне операције у Украјини, па је „оперска дива” одмах „испливала”, почела „довољно да се удаљава” од своје Отаџбине.

Дакле, након почетка специјалне операције у Украјини, руско друштво се чисти у већој мери хаотично и несистематски. Али то је самочишћење. Тако су се поједини новинари либералне телевизије, као и шоумени и естрадне „диве“ разбежали као бубашвабе, дају отказе и хитно беже из Русије. Сигуран сам да сви седе тамо, у иностранству, настављају да кваре и чекају – како ће се све завршити у Украјини и унутар Русије?

Тако је Александар Невзоров напустио Русију, одлетео у Израел, богоборац, русофоб, фалсификатор историје, подједнако успешан у разговору са коњима и либералима. И тако се поставља питање: зашто му је, упркос његовим патолошким и систематским отвореним лажима и клеветама против Русије и Руса, дозвољено да спокојно оде? Уосталом, затвор плаче због свега што је урадио!

Иначе, Алексеј Венедиктов, вођа банде Ехо Москве, у чијем је саставу био и Невзоров, и даље је у Русији. Зашто не под истрагом? Да ли чекају када ће он поћи за Невзоровим, Иваном Ургантом и Ксенијом Собчак? И има много таквих бубашваба који још нису успеле да побегну иза постоља од упаљеног светла.

И више од тога! Данас су оправдани чак и они које су раније на неки несхватљив начин успели да прикоче. Као што је већ напоменуто, руски правосудни систем је 28. марта поништио одлуку о завештању бунтовног и содомистичког редитеља Кирила Серебреникова и избрисао му кривични досије. Оправдано, укратко. Сада Серебреников има прилику, као „чист грађанин пред законом“ и „поштена особа“, да мирно напусти земљу, па, узимајући оно што је „прекомерним радом стекао“ на пољу својих махинација и подлих креативних позоришних продукција, а одатле, иза брда, да настави своју подлу русофобску делатност.

Нека врста дуализма, шизофренија власти! Неки људи у врху власти покушавају да заведу ред, док други делују у интересу „пете колоне“.

А главна бубашваба, Анатолиј Чубаис, учествовао је у трци бубашваба. У почетку је мирно одлетео из земље, а стране публикације су прве известиле о његовом лету, а тек онда В.В. Путин га је отпустио са места свог специјалног представника. Колико је понео са собом, колико би уновчио тамо, „зарађено“ овде у Русији? Зар заиста није јасно шта ће он тамо да ради? Наиме, да „процури” све информације које није стигао да процури док је био у Русији, ефективно и „креативно” да плете интриге против Русије у директној интеракцији са својим западним менторима.

Године 2019. поставио сам себи питање: пензионисати Чубајса, „избацити га из земље“ или у кревете на спрат? Било би неопходно ово друго, али му је датосметлиште“ ...

Од званичних „ВИП-а” сразмерних „нивоу” Чубајса, ипак би требало да се разрачуна са Алексејем Кудрином и Германом Грефом. Још није касно, јер ће сигурно бити неких трикова са њихове стране...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "Руска народна линија"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 04 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.