header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Неки рабини најављују да ће им Мошијах (за православне Антихрист) доћи у сепетембру
Неки рабини најављују да ће им Мошијах (за православне Антихрист) доћи у сепетембру Штампај Е-пошта
уторак, 05 април 2022

 Сине човјечји, окрени лице своје према Гогу у земљи Магогу, кнезу и глави у Месеху и Тувалу; и пророкуј на њ” (Језекиљ 38,2)

israel365news.com:  Какве везе има рука инвазија на Украјину са Месијом? Према једном рабину који је проучавао пророчанства Талмуда, веза је веома директна.

Рабин Јехуда Рихтер из Кфар Тапуаха, у недавном предавању под насловом „Хитно емитовање: Русија, Украјина, Армагедон, доношење искупљења“, открио је да постоји мало познато пророчанство у Талмуду да су раширени ратови „седме године“ знак краја дана и предзнак доласка Месије.

У презентацији, рабин цитира своје изворе у Талмуду, рекавши:

Као што је недеља подељена на седам дана, у традиционалном јеврејском календару постоји појам седмогодишњег пољопривредног циклуса, у коме се последња, седма година, назива шемита. Током Шемита, земља остаје празна, а сви пољопривредни радови, укључујући орање и жетву, су забрањени. А текућа година у Израелу је само Шемитина година.

Рабин објашњава да ће, према Талмуду, Израел добити искупљење неке такве седме године—или суботе у којој се тренутно налазимо. Али исти Талмуд каже да:

 „У трактату Дерех Зута у 10. поглављу, први закон каже да ће у седмој години бити ратова, посебно на крају седме године. Тада ће доћи почетак осме године и одмах ће доћи Месија, који ће искупити јеврејски народ.

Рабин тада објашњава да су ратови у свету тек почели и да ће се завршити крајем седме године. И тек тада ће се појавити Месија, Давидов потомак. Долази у осмој години. То ће бити у септембру 2022:

„Речено је да ће у седмој години бити рат, и то представља почетак искупљења, а онда долази Месија. Међутим, већина текстова каже да, наравно, постоје два Месије. Постоји Месија, Јосифов син, који се бори у биткама и показаће се као командант. Он је физичка страна искупљења јеврејског народа и он ће се манифестовати током седме године. Затим, када се заврши седма година, почиње осма година и долази Месија, Давидов потомак.”

Али какве везе има Украјина са свим овим? Ратови у седмој години прилично редовно потресају свет. Рабин Рихтер објашњава да је рат између Украјине и Русије, иако се до сада одвијао само на територији Украјине, већ глобалне природе и погађа цео свет.

Две светске суперсиле су се сврстале на једну или другу страну. САД су сада на страни Украјине, Кина, иако не експлицитно, подржава Русију. И мада Русију подржавају и земље попут ДНРК, ипак су се и друге државе определиле и скоро нико не поштује потпуну неутралност. То се није догодило ни у једном сукобу од Другог светског рата.

Још један показатељ долази од Малбима, једног од најцењенијих ауторитета Торе, који каже да је сваки рат процес који нас приближава искупљењу. Што се тиче актуелног сукоба у Украјини, рабин Рихтер каже да улози никада нису били већи и да бисмо могли бити на ивици нуклеарног Трећег светског рата.

Рабин Рихтер такође цитира рабина Елиезера Папоа, који је живео у земљи Израела током отоманске окупације. Он је у својој књизи „Елим“ написао: „Када видите да се народи међусобно хушкају, изазивају, прете једни другима, будите спремни за Машиаха“. Извор је Брајшит Раба, поглавље 42, став 4.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "Биг оне"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 05 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.