header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Русија: У лажни снимак о Бучи могу да поверују само дилетанти Штампај Е-пошта
уторак, 05 април 2022

 Стални представник Русије при УН Василиј Небензја, коментаришући западне коментаре о догађајима у Бучи, рекао је да само дилетанти могу да поверују у њих и нагласио да у Русији постоје стотине, па и хиљаде сведочанстава о зверствима украјинских екстремиста.

„Лешеви на снимку никако не делују као да су провели на улици три-четири дана, а према сензационалистичким и апсолутно ненаучним подацима ‘Њујорк Тајмса’ ─ од 20. марта. У ову лаж могу да поверују само апослутни дилетанти или наши западни партнери који ништа не желе да чују и одавно већ црно називају белим и обрнуто“, изјавио је Небензја.

Руски дипломата је истакао да у Русији постоје стотине, ако не и хиљаде видео сведочанстава људи, који су спремни да сведоче о зверствима украјинских екстремиста.

Украјинска провокација у Бучи

Раније су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.

Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.

Руска војска је овај град напустила 30. марта, а сутрадан је градоначелник Буче Анатолиј Федорук потврдио да у граду нема ниједног руског војника, али није пријавио никакве жртве међу цивилима, а први „докази о злочинима“ појавили су се тек четвртог дана боравка Оружаних снага Украјине у граду.

Пољска је предложила формирање међународне комисије за истраживање догађаја у украјинском граду Буча, које је Министарство одбране Русије назвало провокацијом.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 05 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 91 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.