header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Герман Сладујев: Не посустајте, рођени!
Герман Сладујев: Не посустајте, рођени! Штампај Е-пошта
четвртак, 07 април 2022
          Постоји таква држава – Индонезија. Четврта на свијету по броју становника, после Индије, Кине и САД. У Индонезији живи више од 270 милиона људи. Од њих 88% – муслимани, што Индонезију чини земљом са највећим бројем муслимана у свијету. Индонежани пажљиво прате руску специјалну операцију на територији Украјине. И навијају… за Русе!

Толико, да је чак и SNN у Индонезији принуђен да на својим каналима приказује снимке о херојским Чеченима-кадировцима. Потпуно саосјећање са Русијом и Чеченима, и потпуно игнорисање украјинских и западних медијских манипулација. Милиони прегледа, лајкова и усхићених коментара!

А постоји још и ТВ канал „Ал Џазира“. Он је на арапском језику и извјештава широм арапског свијета. А то је врло, врло велики свијет, јер арапским језиком говоре не само у Саудијској Арабији, него и у многим земљама Сјеверне Африке и Блиског Истока. На свом јутјуб каналу тај свеарапски медиј такође објављује видео снимке специјалне руске операције у Украјини. И такође – са стране руске војске, нарочито о чеченским јединицима. Милиони прегледа, лајкова и усхићених коментара!

И људи пишу, на арапском: Нека вам Алах помогне, хероји! Чеченија и Русија боре се на Алаховом путу! Нека вам Алах подари побједу над америчким сатанистима! Путин и Кадиров штите нас од сатаниста! Браћо, осветите се за муслимане убијене у Ираку и Авганистану! Ми се за вас молимо! Уништите Зеленског и његову банду!

Рекло би се да нико у муслиманском свијету није прихватио причу о томе да је агресивна Русија напала на независну Украјину и покушава да је окупира, док се слободољубиви Украјинци херојски супротстављају. Арапи и други муслимани због нечега мисле да се Русија у Украјини бори против Америке и Европе, против читавог антиисламског свијета, чији су Украјинци обични услужни сервис. И веома, веома желе да Русија коначно побиједи сву ту сатанистичку нечист.

А Украјина се толико трудила да читавој планети објасни: ми се боримо за европске вриједности, за западњачки начин живота итд. А шта су те вриједности са муслиманске тачке гледишта? „Шарли Ебдо“ и скаредне карикатуре на тему пророка Мухамеда. Испоставља се да се Украјина бори за геј-параде, против џамија и хиџаба, за могућност да се некажњено вријеђају Алах и његов Пророк. Даље Украјина каже: ми страшно волимо Америку и веома смо поносни што је наш предсједник Јеврејин. То значи: бомбардовати и убијати Палестинце и друге Арапе. Све је схваћено, прочитано са усана: Украјина – то су нацисти, сатанисти, непријатељи Ислама, и још ционисти.

А ко је с друге стране? С друге стране генијални агитатори из тима чеченског лидера Кадирова показују читавом свијету брадате муслимане који пет пута дневно обављају намаз, хорски понављају Алаху Акбар (и још: Ахмат – сила!) и боре се против шејтана. Моћне чеченске јединице постројавају се на позадини величанствених џамија у Грозном или неустрашиво ратују у Маријупољу: кад посматраш такав призор душа почиње да трепери као сребрна струна, чак и ако ниси ни Чечен ни муслиман.

Рамзан Кадиров, који се показао као невјероватно мудар и харизматичан вођа, јасно и теолошки беспрекорно објашњава (и његова ријеч се преводи на све језике): 1) У Русији је Ислам под пуном заштитом државе, нико у Русији не смије да се усуди на исмијавање Пророка, јер би био кажњен по строгим руским законима; зато је Русија дом муслимана и муслимани су зато обавезни да штите Русију и да се боре за Русију; 2) Украјином владају нацисти, хомосексуалци и непријатељи Алаха; 3) ја сам (каже Рамзан) плакао од немоћи и очајања кад сам гледао како шејтани вријеђају нашег Пророка и нашег Свевишњег Алаха, и Алах ми је пружио прилику да се потпуно законито борим на његовом путу и да казним његове непријатеље; 4) зато је учешће у овој специјалној операцији на страни Русије наш свети рат! Ахмат – сила! Алаху Акбар!

Чеченске старешине и муле у потпуности подржавају Рамзанове идеје, а њихова саопштења такође се преводе на све језике.

Наравно, исламски терористи Русију сматрају својим непријатељем, али муслимански мејнстрим воли Кадирова и воли Русију. Чак и са авганистанским талибанима, од којих су, губећи шлемове, наврат-нанос побјегли амерички војници, Русија успоставља дипломатске односе – решење није баш једноставно, али је у тренутној ситуацији логично.

Као што рекох, муслимана је у свијету много. Они не живе само у муслиманским земљама, него свуда. Муслиманске земље контролишу много нафте, гаса, драгоцјених руда и других богатстава. Чак и оне које су наводно амерички „савезници“, потајно мрзе Америку. Сви они желе да Америка негдје коначно изгуби. И сви разумију да ни Европа нема никакав субјективитет, а да не говоримо о Украјини. Сви схватају да је ово сукоб Америке и Русије.

Дакле, муслимански свијет нас посматра, држи за нас палчеве, моли са за нас, жели нашу побједу и спреман је да нам помогне. Неопходно је само пронаћи правилне форме узајамног дејствовања.

Наш Кадиров је у том смислу веома користан. Његова Чеченија која блиста раскошним џамијама – то је наш излог према муслиманском свијету. А учешће Кадирова и његових бораца у специјалној руској операцији – то је бљесак и врхунац планетарне агитаторске кампање. Пратећи прозападне и проамеричке канале ми падамо у депресију и мислимо да је „читав свијет против нас“. Али баците поглед на муслиманске канале: тамо је Кадиров супер стар, Чеченци и остали Руси – хероји, Путин јунак, а Американци с европејцима и њиховим украјинским слугама – сатанисти.

Све је то, наравно, веома упрошћено. Али таква је пропаганда, тако она функционише.

А осим муслимана постоји још и Латинска Америка, гдје такође не вјерују Вашингтону. Постоји и Индија, која традиционално сумњичи англосаксе за превару. И постоји Кина, која је сама за себе, али никако није за Америку.

Углавном, читав незападни свијет, већи дио планете посматра нас и навија за нас. Хајде, рођени, не посустајте! Ту, у Украјини, ми можемо сломити кичму америчкој хегемонији, и онда ће се све даље распадати: и власт долара, и НАТО, и свјетски империјализам, и криптоколонијализам. Ми се не боримо против Украјине, чак не ни за Украјину, него за читав свијет, за његову будућност. Хоћемо ли сви имати „Шарли Ебдо“ и Гвантанамо, или ће се родити слободни савези народа: евроазијских, афричких, америчких… свих оних који поштују традицију и културу, чувају свој идентитет и служе вишим циљевима, а не хировима рептилоидне елите и њеном капиталу.

 

(novoeuroasia.com; превео Ж. Никчевић)

Извор: "Искра"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 07 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.