header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Немачка спрема склоништа, сирене и кризне залихе
Немачка спрема склоништа, сирене и кризне залихе Штампај Е-пошта
субота, 09 април 2022

 Немачка је почела да ради на јачању својих јавних склоништа, као и на изградњи кризних залиха за случај рата, саопштила је савезна министарка унутрашњих послова Ненси Фезер, преноси Ројтерс позивајући се на извештај листа „Велт ам зонтаг”. Влада разматра унапређење система јавних склоништа и повећаће потрошњу на цивилну заштиту, рекла је Фезер.

„У Немачкој тренутно постоји 599 јавних склоништа. Проверићемо да ли бисмо могли да унапредимо још таквих система. У сваком случају, њихова демонтажа је заустављена”, рекла је Фезер. Она је појаснила да влада ради на новим концептима, унапређивању подземних паркинга, станица метроа и подрума, како би постали потенцијална склоништа, и навела да је дала савезним државама 88 милиона евра за постављање сирена за узбуњивање, пренео је Танјуг.

Министарка је најавила да ће земља, такође, радити на изградњи кризних залиха које укључују медицинску опрему, заштитну одећу, маске или лекове. Немачки канцелар Олаф Шолц обећао је раније да ће повећати средства за одбрану и издвојити 100 милијарди евра за војску.

 

Извор: "Политика!

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.