header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow РИА Катюша: Федерална служба безбедности да открије за чије интересе ради брката фаца!
РИА Катюша: Федерална служба безбедности да открије за чије интересе ради брката фаца! Штампај Е-пошта
понедељак, 11 април 2022

 „Огромни губици“ и „све ће се ускоро завршити“: када ће Путин отпустити Пескова због лажирања, посебно у интервјуу за Sky News?

За само две недеље, секретар за штампу целе Русије Дмитриј Песков и његов пријатељ Медински успели су да разбесне народ из ведра неба 4 пута. Чак се ни велики пријатељ Пескова и његове супруге Ксјуше Собчак није могао похвалити таквим показатељима.

Штавише, синоћ, у интервјуу британској агенцији Sky News, Дмитриј Сергејевич, непосредно пред капитулацију руске војске, није пристао на огромне губитке. Барем су га тако доживљавали у САД и Украјини. С друге стране, нико као он до сада није успео да унесе толико декадентних расположења у редове војске и друштва пред почетак велике офанзиве. Остаје да се разуме како један мутан лик турског порекла (у Турској је Песков започео своју дипломатску каријеру) може да делује као председников секретар за штампу, који не само да је „донео снежну мећаву” већ дуже време, већ отворено дозвољава себе да искривљује речи врховног команданта, замени циљеве специјалне операције итд. Ако узмемо у обзир последице „мећаве“, не говоримо само о непрофесионалности, већ ништа мање него о информационој саботажи у корист непријатеља.

Јучерашње вече није наговештавало никакве сензације. Извештај владе у Државној думи одржан је по принципу „све је у реду, лепа маркизо“, војска је наставила да се прегрупише пре напада на „Донбаску избочину“ и одлучујуће битке. А онда је прес-секретар Песков, у кошуљи и кравату у боји украјинске заставе, која је забележена и у Русији и у Украјини, отишао да се преда медијима једне од главних страна у војном сукобу у Украјини – Британије. . И ово није шала, Британија је званично стала на страну Украјине у рату на парламентарном нивоу.

Да ли Песков схвата да два скандала за две недеље могу сахранити његову каријеру или не, не знамо. Људи се још нису охладили после речи ове личности у одбрану „патриота“ Урганта и Собчака како се забављају под видео снимком наших убијених момака, због којих се Песков огребао – али још не од председника и ФСБ, већ од милиона Руса и од Рамзана Кадирова. Пескову то није било довољно и он је одлучио да разговара са својим „партнерима“.

Медиј је такоже веома занимљиво изабран. Не један од врхунских, попут Тајмса, већ и који се не супротставља курсу власти, као исти Фокс њуз са Крисом Такером. Не, за интервју је изабран Sky News, који је раније био један од најактивнијих дистрибутера лажних у Бучи. Пре тога, овај медиј је измислио лаж да су на њихову новинарку пуцали руски саботери. А пре 5 година, Sky News је пао на лажи у којој је писало да је у Сирији убијено до 500-600 Вагнерових бораца. Тада су „побијени“ у Москви сазнали да се не само боре у Вагнеру, већ да су и побијени. Ловили су их и на монтираним догађајима.

И управо њима је господин Песков одлучио да каже своју „истину.” Сам интервју се може погледати на сајту медија. Најважнија вест коју су јуче објавили сви руски, украјински, светски медији – Песков је признао огромне губитке руске војске код Кијева. Штавише, водитељка је то изврнула тако да је наша војска управо због губитака „побегла“ из Кијева.

Песков је упитан: „Повукли сте се из престонице, председник Зеленски је и даље на власти, изгубили сте хиљаде војника, 6 генерала, стотине тенкова – ово је понижење, зар не?

„Не, ово је неразумевање онога што се дешава“, одговорио је портпарол.

„Али шта можете рећи о ономе што сам рекао? Изгубили сте хиљаде војника, колико сте изгубили?“ – наставио је водитељ.

„Да, имамо значајне губитке, ово је огромна трагедија“, потврдио је Песков.

Односно, није рекао да смо изгубили нешто више од хиљаду, а и то је огроман губитак за нас, јер је живот сваког хероја непроцењив. Он је само узео и потврдио речи британског водитеља о огромним губицима војске као разлог за напуштање Кијева. И тако су представљени украјинској и западној публици. Штавише, Песков је нешто промрмљао када је водитељ рекао да је повлачење из Кијева, наводно као гест добре воље, лаж, иначе зашто бисте наставили да бомбардујете Мариупољ.

„Зато што је Мариупољ део Луганске Народне Републике“, рекао је човек који би требало да да пример медијима како правилно презентовати материјале и који износи мишљење шефа државе. И Бог са њим, што није свестан да је Мариупољ део Доњецке Народне Републике, а међу њима ипак постоји разлика. Руски секретар за штампу је јасно рекао да Русија бомбардује Мариупољ јер је део ЛДНР. Испада да се они могу бомбардовати?

Не, Песков се даље правдао, покушао да прича о нацистима, рекао да је бомбардовање болнице лажно, иако није понудио да интервјуише девојку коју су исти медији приказали, а штавише, не боцка их са стварањем сценског видеа. Он није рекао да је девојка пријавила локацију терориста из Азова у болници. Ништа, само немоћно и збуњено - то је фејк.

И на крају је Дмитриј Сергејевич одлучио да потпуно докрајчи публику и рекао да ће „специјална операција у Украјини у наредним данима или у догледној будућности постићи своје циљеве или ће се завршити преговорима“. С обзиром да су у току припреме за општу битку и борбе дуж целе линије фронта, ово су просто дивне речи да борци схвате да њихов подвиг Кремљу није потребан.

Реакција на говор Пескова стигла је одмах. Један број издања је објавио да више неће објављивати интервјуе и изјаве прес секретара руског председника због њихове антируске оријентације. Одговорили су Пескову и са фронта:

"После данашњих изјава Пескова, на каналима укронациста влада крајње одушевљење. У ствари, његове речи су схваћене готово као признање пораза. Упркос чињеници да у стварности ствари не иду добро са Оружаним снагама Украјине, сада нема везе, украјинска пропаганда је делотворан механизам, а Песковљев неспретни интервју (невештав, ако не претпостављате нешто горе) за њих је био прави поклон који ће и без одговарајуће обраде веома озбиљно подићи морал непријатеља пред општу битку за Донбас“, пише легендарни војни командант Јуриј Котенок.

„Ако је задатак Пескова да сеје деморалишућа расположења у јавности и војсци током периода непријатељстава, онда се он успешно носи са тим“, додао је војни посматрач Борис Рожин.

"Људи који не могу да се изразе разумљиво, па жваћу речи када говоре, треба да зачепе уста да се више не појављују на великим екранима. Или ове људе треба уклонити са њихових дужности, како не би изразили своје приватно идиотско мишљење. Свака изјава званичника треба да охрабри све који се боре на фронту. Пескова не треба нигде пустити. Како енглески ТВ канал може да каже да имамо значајне губитке? О чему се ради? Ово је издаја.  Оно што је Песков рекао данас је лоше за морал војног особља. За то се мора сносити одговорност", прокоментарисао је Песковљев говор ополченац, војни командант, документариста Максим Фомин.

У потпуности се слажем са колегама и пријатељима. Само ми не верујемо да је ово обичан непрофесионализам - Песков не изгледа као идиот. Али открити за чије интересе делује брката физиономија, која и даље држи функцију у председничкој администрацији, дужност је и обавеза Федералне службе безбедности. Чекамо оставку и истрагу.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 11 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.