header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Интензивна припрема за инвазију Антихристових "ванземаљаца"
Интензивна припрема за инвазију Антихристових "ванземаљаца" Штампај Е-пошта
понедељак, 18 април 2022

 Научници са Универзитета Оксфорд забринути су да би планови НАСА за слање информација о животу на Земљи у свемир могли да имају нежељене последице, укључујући и изазивање инвазије ванземаљаца.

НАСА намерава да у оквиру програма „Светионик у галаксији“ (БИТГ) у свемир емитује низ информација о Земљи као „поздрав ванземаљској интелигенцији“. Сигнал ће бити послат преко Ален телескопа СЕТИ института у Калифорнији и кинеског ФАСТ-а, највећег светског радио-телескопа, пише РТ.

У свемир иду подаци о Земљи

Међу подацима који ће бити послати у свемир су они о биохемијској композицији живота на Земљи, позицији Сунчевог система у галаксији Млечни пут, као и дигитализоване слике људи, те позив ванземаљцима да одговоре.

 


Највећи на свету радио-телескоп ФАСТ у јужној Кини

 

Андерс Сандберг, виши истраживач на Оксфордовом Институту за будућност човечанства, наводи да би такво слање података могло да буде ризично. У нежељеном развоју догађаја, ванземаљска цивилизација која прими нашу поруку, могла би да одговори на не баш пријатељски начин.

„Многи одбијају да озбиљно схвате било шта што има везе са ванземаљцима, али то је веома важна ствар“, казао је Сандберг за британски „Телеграф“.

Његов колега са истог института Тоби Орд каже да је пре одлуке о слању информација о свемир требало одржати јавну расправу.

„Чак и слушање порука које би могле да нам дођу из свемира може да буде опасно, јер би могле да буду искоришћене да ухвате Земљане у клопку. Те опасности су мале, али их слабо разумемо и не управљамо добро њима“, каже Орд.

 

Он објашњава да нема научног консензуса о размери могућих мирољубивих и непријатељских цивилизација у свемиру.

„С обзиром да би лоша страна оваквог потеза могла да буде знатно већа него што је његова предност, не звучи ми као добра одлука у којој предузимамо активне кораке ка могућем контакту“, подвлачи научник са Оксфорда.

Да ли су ванземаљци већ примили наше поруке

Слабији сигнали већ су раније послати у свемир коришћењем ранијих технологија, као што је Аресибо порука, емитована 1974. године. Руски научници емитовали су серију порука, познатих као „Космички позиви“ 1999. и 2003. године.

Сандберг теоретише да би „ванземаљци већ могли да добијају различите поруке послате из различитих разлога“.

Научници у оквиру БИТГ групе мисле да је „ванземаљска цивилизација, која је довољно напредна да може да прима поруке из космоса, вероватно достигла високе нивое међусобне кооперације, те да због тога познаје важност мира и сарадње“.

Канадски футуриста Џорџ Дворски, међутим, мисли потпуно супротно и верује да је та теорија научника из НАСА „заснована на старим премисама“.

„Могу да замислим мноштво сценарија у којима ванземаљци са злонамерним тенденцијама настављају да постоје“, каже Дворски.

 

Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 18 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.