header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Тако то раде укро-фашисти
Тако то раде укро-фашисти Штампај Е-пошта
среда, 20 април 2022
         Начелник војне управе Кијевске области потписао је наредбу о преласку три заједнице УПЦ у секту „ПЦУ“
       
           Начелник Кијевске обласне војне управе Александар Пављук потписао је у среду указ о преласку три верске заједнице у Кијевској области из Украјинске Православне Цркве у неканонску ПЦУ.

„У току је припрема уредбе о регистрацији још три верске заједнице у Кијевској области у новом издању (промена потчињености), која је планирана за потписивање до Васкрса“, преноси телеграм канал кијевске ОВА.

"Годинама се вештачки кочи питање преласка верских организација у крило Православне цркве Украјине. Ставио сам тачку на то. Морамо да вратимо своју веру и Украјинску цркву. Ово је битка за свест Украјинаца. Ако постоје законске основе и жеље верске заједнице за транзицијом, ми ћемо то учинити. Регионална војна управа делује искључиво у законодавном пољу у интересу својих становника и украјинске државе“, рекао је Пављук.

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.