header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Глад и нестанак струје само су почетак економске кризе, тврди "Блумберг"
Глад и нестанак струје само су почетак економске кризе, тврди "Блумберг" Штампај Е-пошта
понедељак, 25 април 2022

 Протести изазвани поскупљењем хране и енергената већ су захватили Шри Ланку, Египат, Тунис и Перу. Опасност је погоршана Фед-овом агресивном кампањом пооштравања у сфери монетарно- кредитне политике у последње две деценије.

Коктел ризика је већ довео Шри Ланку на ивицу неплаћања њених обвезница. Неколико других привреда у успону, од Пакистана и Туниса до Етиопије и Гане, у опасности су да следе њихов пример, наводи Блумберг.

Растуће америчке каматне стопе значе скок трошкова сервисирања дуга за земље у развоју, непосредно након што су позајмиле милијарде за борбу против ковид-19, и имају тенденцију да стимулишу одлив капитала.

Други проблеми који се спремају: Нова епидемија ковид-19 затворила је кључне градове у Кини, а све је већа забринутост да ће Европа и САД пасти у рецесију.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.