header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Италија је Украјину назвала престоницом сурогат мајчинства
Италија је Украјину назвала престоницом сурогат мајчинства Штампај Е-пошта
среда, 27 април 2022

 Италија намерава да забрани сурогат мајчинство, чак и ако је дете рођено у другој земљи, на пример, у Украјини, која обезбеђује 25 одсто свих сурогат мајки.

Италијански парламент спреман је да донесе закон по коме је сурогат мајчинство злочин и кажњиво, чак и ако је пар користио услуге сурогат мајке у другој земљи. Ово је написао католички извор Church Militant. Пре свега, реч је о Украјини, која контролише више од 25 одсто светског тржишта сурогат мајчинства, посебно након што су Индија, Тајланд и Непал престали да испоручују релевантне услуге. Сваког месеца више од 150 Украјинки нуди услуге сурогат мајчинства и потписује уговоре, према којима се потпуно одричу свих права на нерођено дете.

Украјина је постала светски лидер у услугама сурогат мајчинства. Ово тржиште годишње земљи доноси преко 1,5 милијарди долара, па се украјински законодавци опиру покушајима да га регулишу. Због тога расте број напуштене деце и деце без држављанства, јер по условима уговора деца рођена од сурогат мајки нису држављани Украјине. У контексту војног сукоба са Русијом, откривене су „застрашујуће последице претварања живота у робу“, када су „многе бебе сада напуштене у Украјини“.

 „Сурогатне мајке приморавају да абортирају ако клијенти промене планове. Агенције за сурогат материнство их финансијски експлоатишу, не обезбеђују им нормалне услове за живот и одговарајућу медицинску негу током порођаја и у случају компликација у трудноћи. <...> Сурогат мајчинство наноси трајну физичку и психичку штету женама“, цитира се у чланку отворено писмо левичарског политичара и економисте Стефана Фасине, који је изнео аргументе у корист укидања сурогат мајчинства.

У Италији је од 2004. свака активност у вези са сурогат мајчинством кажњива казном затвора од три месеца до две године и новчаном казном од 600.000 до милион евра. За упис сурогат детета у матичне књиге, службеницима прети казна затвора од 5 до 15 година. Преко 40% клијената сурогат мајки су истополни парови.

Алесија Крочини, председница Rainbow Families, удружења родитеља-хомосексуалаца, назвала је закон о забрани сурогат мајчинства „репресивним, либералним и фашистичким“. „Незамисливо је да се праксе које се спроводе у сувереним и демократским земљама као што су САД и Канада могу кривично гонити у Италији чак и против страних држављана“, рекао је Крочини.

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 27 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.