header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ево шта они раде... Чињенице о прикупљању наших података
Ево шта они раде... Чињенице о прикупљању наших података Штампај Е-пошта
четвртак, 28 април 2022

 Чињенице о прикупљању података. Електронски уређаји и друштвене мреже које свакодневно користимо прате нас већ дуже време. Савремени електронски уређаји са „нуле” опремљени су свим потребним за шпијунирање корисника – камерама, микрофонима, предајницима мобилних комуникација, ГПС пријемницима, бежичним модулима. Сваки њихов корак одавно је праћен гаџетима, компјутерима, паметном технологијом.

Дакле, шта уређаји заправо преносе о свом власнику и коме? Справе без којих једноставно не можемо замислити свој живот. Паметни телефони, као и таблети њихове „велике браће“, опремљени су оперативним системом Android или iOS. Наравно, мега-корпорације једноставно морају да знају шта корисници воле или не воле.

Апликације које користите, подаци о активностима уређаја, информације о камери и микрофону, локација, па чак и ваша лична галерија фотографија су у потпуности под контролом Google и Apple. Можете да онемогућите чување личних података на свом налогу...

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.