header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow На Храмовној гори поново избили нереди
На Храмовној гори поново избили нереди Штампај Е-пошта
петак, 29 април 2022

 Москва. 29. април. Интерфакс - Нереди између Палестинаца и израелских снага безбедности настављени су у петак ујутро на Храмовној гори у Јерусалиму -  последње седмице светог месеца Рамазана за муслимане, извештава The Times of Israel.

Демонстранти су у петак рано ујутро почели да бацају камење и друге предмете на израелске снаге безбедности на Брду храма у близини џамије Ал-Акса одмах након јутарње молитве, а такође су пуцали из ракетних бацача. Учесници сукоба покривали су лица маскама, у рукама су им биле заставе групе Хамас која контролише појас Газе.

Око 42 особе су повређене током нереда, 22 особе су хоспитализоване. Међутим, како наводе из Црвеног крста, међу повређенима нема животно угрожених.

Нереди су престали након што су се муслимански верници који су дошли на молитву обратили хушкачима и покушали да их убеде да престану са деструктивним акцијама, а полицију да се повуче.

До петка је 3.000 полицајаца и војног особља било распоређено да одржава ред у Јерусалиму.

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.