header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Игуман манастира „Нови“ Есфигмен осудио упад „руских националиста“ на Свету Гору (видео)
Игуман манастира „Нови“ Есфигмен осудио упад „руских националиста“ на Свету Гору (видео) Штампај Е-пошта
петак, 29 април 2022

 Игуман манастира „нови“ Есфигмен на Светој Гори архимандрит Вартоломеј прокоментарисао је „инвазију“ руских националиста са транспарентима „Руске империје“ на територију Свете Горе.

_________________________
Читаоцима „Борбе за веру“ скрећемо пажњу да је реч о игуману новотарско-екуменистичког манастира Есфигмен, а не правоверног Есфигмена. Такође подсећамо да игуман „новог“ Есфигмена не само да је вакцинисан са свим осталим члановима свог братства, већ је тражио од грчког тужилаштва да приведе правди светогорске монахе који су одбили да се вакцинишу против корона вируса. Светогорске противнике вакцинације назвао је “фанатицима“. Овај игуман је познат и по томе што је у „новом“ Есфигмену угостио украјинске расколнике из укро-фашистичке секте зване „Православна црква Украјине“.
___________________________

Упад руских држављана у главну зграду манастира Есфигмена на Светој Гори осуђен је у поруци игумана манастира архимандрита Вартоломеја, који је о томе говорио каналу Мега, преноси protothema.gr.

„Рат у Украјини је дотакао цео свет. Када разум и речи више не делују, користи се оружје. Обратили смо пажњу на снимак који нам је приказан – на коме је неколико Руса на Светој Гори, на челу са свештеником, који носе заставу царске империје коју користе националисти, екстремна десница. Видео који је дошао у наш посед снимљен је током пандемије“, рекао је Вартоломеј. „Много пута сам видео људе који држе ову заставу на Светој Гори. Сваки пут када су били испред мене, наговарао сам их да то уклоне, јер је то забрањено. Незаконито користе назив манастира. Не знам у које руке ће доспети овај снимак и како ће користити име манастира. Атос је место молитве, а не туризма или пропаганде“, резимирао је архимандрит.

      

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.