header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow „Логично“: Путин блокира „Велики ресет“
„Логично“: Путин блокира „Велики ресет“ Штампај Е-пошта
петак, 29 април 2022

 U nedavnom članku, ruski think tank “RUSSTRAT – Institut za političke i ekonomske strategije” komentirao je makinacije američkog špekulanta Georgea Sorosa u Ukrajini.

Vjeruje se da je Soros dio američke tajne službe, upravlja državnim udarima i “Velikim resetiranjem”. Ukrajina služi kao “torpedo protiv Moskve”, prema samom Sorosu, jer Moskva stoji na putu kliki Novog svjetskog poretka.

U Ukrajini se očekuje da će Soros biti glavni korisnik rasprodaje ruske imovine, izvijestio je RUSSTRAT. Soros je preko svog “vicekralja” oligarha Tomasza Fiale, izvršnog direktora i osnivača Dragon Capitala, stekao 350 000 četvornih metara komercijalnih nekretnina u Ukrajini samo zajedničkim sredstvima u razdoblju 2016.-2018. S ulaganjima do 400 milijuna dolara, Dragon Capital je postao najveći kupac nekretnina i medijske imovine na ukrajinskom tržištu. Soros će preuzeti kontrolu nad komunikacijskim sustavom ako Rusija izgubi rat.

Putin blokira Veliki reset

“Ukrajina nam je potrebna kao torpedo u ratu s Rusijom. Ne marimo za sudbinu građana ove zemlje”, rekao je Soros jednom prilikom, prenosi portal. Soros je za britanski Guardian rekao 2019., kada je predsjednik Vladimir Zelensky izabran za predsjednika, Ukrajina će zasigurno postati njegov najbolji projekt. Ukrajina je doživjela niz revolucija, od kojih nijedna nije bila uspješna, ali posljednji izbori bili su “slobodni i pošteni”.

“Uzmite zemlju poput Ukrajine: imala je niz revolucija, i svaka je propala, a sada ste imali slobodne i poštene izbore”, smatra milijarder. Nije iznenađujuće da je Soros postao jedan od najvećih donatora demokratskih ciljeva i kandidata u SAD-u.

 

Prema RUSSTRAT-u, završetak ruske specijalne operacije neće biti samo pobjeda nad kijevskim režimom, već bi ruska pobjeda bila i udarac planu Velikog resetiranja Klausa Schwaba. To će izazvati kaos kod globalista i Sorosa,

jer je desetljećima bivšu sovjetsku republiku pretvarao u odskočnu dasku za borbu sa svojim glavnim neprijateljem koji se ne uklapa u “Novi svjetski poredak”. George Soros nikada nije krio da mu je “glavni neprijatelj u Moskvi”. Već je dao odgovarajuće izjave 2014. godine.

Komentar se također poziva na izjave Zbigniewa Brzezinskog, bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost 39. američkog predsjednika Jimmyja Cartera, koji je Ukrajinu istaknuo kao oslonac američkih i ruskih interesa. “Bez Ukrajine Rusija nije velika sila”, smatra Brzezinski.

Brzezinski je u svojoj knjizi zabilježio sljedeće: “Bez Ukrajine Rusija više nije euroazijsko carstvo […] Iz ove perspektive, ukrajinsko odcjepljenje predstavljalo je ključni gubitak, drastično smanjujući geostrateške mogućnosti Rusije.” Brzezinski, koji je umro 2017., bio je snažan zagovornik širenja NATO-a na istok kako bi se osporio dominantni položaj Rusije na Crnom moru.

Igralište za špekulate

Prema stajalištu RUSSTRATA, ruska specijalna operacija u Ukrajini sada je osujetila i planove špekulanta i osnivača Agencije za modernizaciju Ukrajine (AMU) Bernarda-Henrija Levyja i njegovih britanskih suinvestitora, vlasnika transnacionalna korporacija koja proizvodi genski modificirane proizvode tvrtke Monsanto i mnogih drugih “biznismena” kojima su Soros i Levy obećali glavnu nagradu – “novu Rusiju bez Putina” u zamjenu za novčane injekcije u “spašavanju demokracije u Ukrajini”. Levy je u to vrijeme opisao novčane injekcije kao “Marshallov plan za Ukrajinu”, ali njegova organizacija može izgubiti mnogo ako Rusija pobijedi u ratu.

Prema izvješću, Soros je također uložio mnogo novca u razne fondove koji djeluju u Ukrajini – koristeći istu taktiku kao u Rusiji 1990-ih.

2015. ruski znanstvenici dobili su stipendije (dvogodišnja plaća) za ponovno pisanje povijesnih knjiga i školskih programa. Soros je tada izjavio da će biti potrebno oko 25 godina, odnosno cijela generacija, da se stvori projekt uspješan kao Ukrajina. Osim iskrivljavanja povijesti rusko-ukrajinskih odnosa i ocrnjivanja prošlosti i sadašnjosti ruske države, zaklada je uspješno promovirala “europske vrijednosti i demokraciju” među mladima.

AMU je svoj projekt opisao kao dokaz “da su Ukrajina i Europa ujedinjene. Često se raspravlja: ili je Ukrajina u Europi ili nije. Ukrajina je bila i bit će u Europi. I vidimo po kojoj cijeni Ukrajina potvrđuje svoju poziciju”. RUSSTRAT je sažeo njihov stav ovako: “Rezultat: Majdan i genocid u Donbasu.”

Krvoločni investitor

Soros je opisan kao “krvožedni investitor” koji je sponzorirao jugoslavensku oporbu koja je oponirala Slobodanu Miloševiću (predsjednika Jugoslavije 1987.-2000.). Isto je učinio s “Narančastom revolucijom” i “Euromajdanom” u Ukrajini i “Revolucijom ruža” u Gruziji.

Godine 2018. britanski političar Nigel Farage opisao je Sorosa kao “primarnu prijetnju cijelom zapadnom svijetu”. Prema Farageu, Soros želi iz temelja smanjiti europsku bijelu populaciju i okončati kršćansku kulturu kontinenta. U istom duhu, turski predsjednik Erdogan optužio je milijardera da želi uništiti i podijeliti nacije. Soros je također kriv za prosvjede 2013. u parku Gezi u Istanbulu. Zaklada Soros se od tada povukla iz Turske.

Europa ne smije podleći Sorosovoj mreži, upozorio je mađarski premijer Viktor Orbán u objavi na engleskom jeziku na svojoj službenoj web stranici 2020. Premijer je Sorosa nazvao “ekonomskim kriminalcem” jer su njegove financijske špekulacije uništile živote milijuna ljudi , dok je financijer držao nacionalne ekonomije u šaci.

 

U Italiji je Matteo Salvini upozorio da Soros želi da zemlja “postane divovski izbjeglički kamp jer voli robove”.

Filantropsko izrugivanje

Američki politolog Sergej Sudakov, dopisni član Akademije vojnih znanosti Ruske Federacije, citiran je u članku RUSSTRAT-a. Sudakov tvrdi da je Soros sastavni dio američkih tajnih službi. Govorio je o “Sorosovom kolektivu”, osovini između špekulanta, američkog State Departmenta i američkih obavještajnih agencija, koje daju informacije za razvoj njegovih planova i akcija.

Ne postoji niti jedan sukob u kojem nije sudjelovala Soroseva zaklada. Iz tog razloga je zabranjena u Rusiji.U Bjelorusiji je djelovanje Sorosovih zaklada zabranjeno od 1997., u Rusiji od 2015. No, u Ukrajini, nakon Euromajdana, Soroseve strukture doživjele su pravu renesansu.

Prema članku koji je 2020. objavila ruska internetska platforma inoSMI, u vezi s optužbama da je provocirao financijske krize u Tajlandu, Indoneziji, Maleziji, Japanu i Rusiji, Soros je rekao: “Ja tamo samo zarađujem. Ne mogu i ne želim gledati na društvene posljedice svojih postupaka. Pokušavam učiniti pravu stvar, ali ponekad moji postupci dovedu do negativnih posljedica, kao u Rusiji. Kao igrač na tržištu, moram se natjecati za pobjedu.”

Azerbajdžanski politolog Zaur Rasulzade napisao je 2020.: “Gdje god bi se pojavili njegovi ljudi, počeli su nemiri, pokušavali su se državni udari i često su uspjeli”. Sorosov kapital nemjerljivo raste jer je sve usmjereno na kontrolu visokoprofitabilnih sektora ekonomija osvojenih zemalja.

 

Извор: logicno.com

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.