header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Оштра изјава портпарола кинеског министарства спољних послова против САД изазвала шок
Оштра изјава портпарола кинеског министарства спољних послова против САД изазвала шок Штампај Е-пошта
недеља, 01 мај 2022
           Најоштрија изјава у модерној историји, барем последњих година, дата је преко представника кинеског министарства спољних послова у САД. Твитер је бурно реаговао на то.

Погрдне карактеристике, тешке оптужбе и оштар речник Кине показују да је свет ушао у нову спиралу глобалног сукоба и да више не треба искључивати свеопшти рат.

 „Надамо се да ће Европа престати да држи свећу пред ђаволом“, каже портпарол кинеског министарства спољних послова.

Ово је, између осталог, изјавио један кинески званичник, оптужујући Америку за низ злочина против човечности: употребу хемијског и нуклеарног оружја против цивила, убијање милиона цивила, протеривање 26 милиона људи из њихових домова само последњих деценија.

Видео:

 https://twitter.com/disclosetv/status

Он је рекао да САД представљају највећу претњу безбедности и стабилности човечанства, а такозвани демократски сензибилитет је био само изговор за напад и уништење потпуно суверених земаља, због чега је требало да буду изведене пред међународни суд за злочине против човечанности и човечанства.

Судећи по овој изјави, може се рећи о озбиљној промени дипломатске позиције Кине, будући да је раније (барем последњих деценија) ова земља увек била одмерена у својим спољнополитичким изјавама. А с обзиром на економску и војну моћ Кине, такве изјаве мало личе на тзв. „последње кинеско упозорење“, које је средином 20. века изазвало само осмех.

 

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: rua.gr

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 02 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 78 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.