header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Глобалисти граде складиште ДНК на Месецу. У ишчекивању чега?
Глобалисти граде складиште ДНК на Месецу. У ишчекивању чега? Штампај Е-пошта
среда, 04 мај 2022

 SPACEX управо је лансирао велики број узорака људске ДНК на Међународну свемирску станицу. Мисија Crew-4 покренута је 27. априла, а део терета била је биобанка која садржи ДНК 500 различитих врста.

Једна од ових врста били су људи, а сада у свемиру постоји преко 2.000 различитих ДНК узорака различитих људи. Иза колекције ДНК стоји компанија под називом LifeShip. Она се нада да ће једног дана створити ванземаљску банку генетских семена човека на Месецу.

Идеја је слична глобалном трезору за семе који постоји на Земљи. Global Seed Vault може да ускладишти 4,5 милиона узорака семена. Ако би се догодила глобална катастрофа и већина живота на Земљи била збрисана, Глобални трезор би могао помоћи људима да поново узгајају биљке или помоћи врстама да се врате са ивице изумирања.

LifeShip има за циљ да уради исто, али са људима и другим животињама. На његовој веб страници пише:

„У LifeShip верујемо да човечанство игра важну улогу у наставку циклуса живота у универзуму и ширењу живота изван наше планете. Верујемо у потребу да се сачува генетски план невероватног биодиверзитета Земље какав је данас за будуће генерације. Верујемо у премештање људске историје у свемир да оставимо наслеђе и никада не буде заборављено. Верујемо да то можемо постићи малим корацима ка засејавању живота изван Земље и ширењу човечанства у звезде."

Слање људске ДНК на СКС била је само „демонстрациона мисија“. План је да се људска ДНК пошаље на Месец 2023. године. LifeShip жели да се "генетска временска капсула" постави на површину Месеца током НАСА-ине мисије Astrobotic слетања на Месец.

Компанија није 100% сигурна шта ће се догодити са људским ДНК у далекој будућности. На његовој веб страници пише:

 „Пошто је генетска временска капсула предодређена за далеку будућност, нико од нас никада неће знати са сигурношћу. Можда ће га пронаћи будућа цивилизација и искористити да поново створи нашу планету каква је данас. Наши потомци би могли да однесу наш код до звезда да засаде цео нови свет. Иако је све ово теоретски, верујемо да вреди сачувати наше генетске нацрте за живот на Земљи за поколења."

 

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор:  the-sun.com

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.