header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Свети Игњатије Богоносац: "Удаљите се од отрова јеретика“
Свети Игњатије Богоносац: "Удаљите се од отрова јеретика“ Штампај Е-пошта
уторак, 03 мај 2022

  (Посланица Тралијанима, гл. VI,VII,XI)

„Удаљите се од отрова јеретика“

Глава VI

И тако, молим вас, не ја, већ љубав Исуса Христа – храните се једино хришћанском храном, а од туђег корова, каква је јерес, одвраћајте се. У отров свог учења, јеретици мешају и Исуса Христа, чиме и задобијају поверење за себе: али они дају смртоносни отров у заслађеном вину. Онај који не зна, вољно ће је узети и заједно са погубним задовољством примиће смрт.

„Чувајте се јеретика“

Глава VII

Зато се чувајте таквих људи. А то ће вам успети, ако се не будете надимали и одвајали се од Бога Исуса Христа и епископа и апостолских заповести. Ко је унутар олтара, тај је чист, а ко је ван њега, тај није чист, то јест, ко чини нешто без епископа, презвитерства и ђакона, тај је нечист савешћу.

„Бежите од смртоносних плодова јеретика“

Глава XI

И тако, бежите од злих дрвећа, која доносе смртоносни плод: ко окуси од њега, тај тренутно умире. Јер јеретици нису посађени од Оца.ако би они то били, јављали би се гранама крста и њихов плод би био нетрулежан. У страдању Свом, Исус Христос нас призива к Себи, као Своје чланове. Глава се не може родити одвојена од чланова; и Бог нам обећава уједињење, које је Он Сам.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Православни одговор"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.