header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow И главни рабин Москве напустио Русију
И главни рабин Москве напустио Русију Штампај Е-пошта
петак, 06 мај 2022

 Главни московски рабин објаснио је свој одлазак из Русије болешћу свог оца

Главни рабин Москве Пинхас Голдшмит рекао је да не може да буде у руској престоници због чињенице да је његов отац хоспитализован у Израелу и да му је потребна нега.

Раније су се у медијима појавили извештаји о Голдшмитовом одласку из Русије. Како је РИА Новости саопштено у среду у московској јеврејској верској заједници, рабин се налази у Израелу.

 „Овим обраћњем вас обавештавам да, због очеве болести и хоспитализације, морам да будем са њим... С тим у вези, на моје дубоко жаљење, сада нисам у могућности да у потпуности испуњавам своје дужности главног рабина московске јеврејске верске заједнице и и оних који се налазе  у нашој синагоги у Москви“, навео је Голдшмит у званичном саопштењу.

Такође је напоменуо да привремено поставља рабина Давида Јушуваева за свог привременог члана. Голдшмит је додао да ће и даље бити на функцији председавајућег Рабинског суда земаља ЗНД и Балтика.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 09 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.