header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Поглавар УПЦ Московске патријаршије обратио се Путину поводом ситуације у Мариупољу
Поглавар УПЦ Московске патријаршије обратио се Путину поводом ситуације у Мариупољу Штампај Е-пошта
уторак, 10 мај 2022

 Митрополит Онуфрије је позвао председника Руске Федерације да дозволи цивилима и браниоцима Мариупоља да уђу на територију коју контролише Украјина.

Његово Блаженство Митрополит Онуфрије обратио се председнику Руске Федерације Владимиру Путину у вези са ситуацијом око Мариупоља и затражио да се војска и цивили повуку са места борбених дејстава у безбедну зону, преноси news.church.ua.

 „Моја пастирска дужност је да вас замолим да пружите прилику свима који то желе да напусте град Мариупољ – и цивилима и војсци. У свим временима у различитим ратовима, супротстављене стране су налазиле могућим да испоље хуманизам. Знамо да је Руска Федерација више пута деловала као посредник у Сирији у евакуацији опкољених бораца“, рекао је Предстојатељ УПЦ.

 „С тим у вези, надамо се да ћете на хришћански начин пристати на процедуру извлачења украјинског гарнизона у Мариупољу и дати прилику опкољеним цивилима, полицајцима, граничарима и војсци да уђу на територију коју контролише Украјина или територије трећих земаља. Многе земље сматраће за част да посредују у овој операцији. Молим вас да било коју од њих изаберете у Име Васкрслог Христа“, додао је Његово Блаженство.

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 10 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.