header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Муслимани спалили живу хришћанку у Нигерији, јер је критиковала муслиманског пророка Мухамеда
Муслимани спалили живу хришћанку у Нигерији, јер је критиковала муслиманског пророка Мухамеда Штампај Е-пошта
петак, 13 мај 2022

 Полиција каже да су двојица осумњичених ухапшена због убиства студенткиње која је наводно критиковала исламског пророка.

Муслиманска мафија у Сокоту, на северу Нигерије, спалила је живу хришћанску студенткињу, јер је наводно критиковала пророка Мухамеда,  саопштио је  «Peoples Gazette».

Покојна Дебора Самјуел оптужена је да је неласкаво говорила о пророку Мухамеду у кампусу и поставила објаву о њему на онлајн форуму.

После директних претњи, из безбедносних разлога, Дебора је послата под обезбеђење образовне установе. Разјарена руља се обрачунала са стражарима, а потом спалила живу студенткињу.

На снимку који је објавила публикација види се како је Дебора прво каменована, а затим запаљена, а један од криминалаца вришти: „Убио сам је! Спалио сам је! Алаху Акбар!".

Власти су издале саопштење у којем најављују моментално затварање школе након туче која је избила након Дебориног убиства.

Полиција тврди да је жртва убијена због поруке коју је објавила на једном од интернет форума. Двојица осумњичених су ухапшена, саопштила је полиција. Али медији наводе да се осумњичени за такве злочине у Нигерији обично пуштају на слободу.

Исламисти Фуланија су раније убили 29 хришћана, укључујући двоје деце, у два напада на хришћанска села у Нигерији, наводи  «Jihad Watch».

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 19 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.